Política

Juan Bautista Roselló dimiteix com alcalde

Juan Bautista Roselló
Juan Bautista Roselló

Per sorpresa, a primera hora del matí de dilluns 19 de desembre de 2016, Juan Bautista Roselló ha comunicat als treballadors de l’Ajuntament i a la resta de veïns, mitjançant l’enviament d’una nota de premsa als diferents mitjans de comunicació, que abandona l’alcaldia i l’Ajuntament.

Juan Bautista posa fi així a vora 18 anys d’alcaldia, només dos dies després de la inauguració de les cases de la Puríssima, amb la nova Biblioteca Pública Bernat Capó i l’Espai d’Art Contemporani Salvador Soria. La inauguració de les cases va ser, doncs, l’últim acte públic al que acudia com a alcalde.

Segons ha comentat l’alcalde, tot fa pensar que Arturo Poquet, número 2 a la llista del PP a les últimes eleccions, i actual regidor d’Urbanisme, es convertirà en nou alcalde.

Però abans que això passe, i si no hi ha novetats, Mª Ángeles Crespo tornarà a ser regidora del Partit Popular a l’Ajuntament de Benissa, després d’alguns anys fora de l’Ajuntament. Després d’això, s’haurà de fer una altra votació per a triar Alcalde, votació per a la que el PP no té la majoria assegurada.

A continuació, reproduïm íntegrament la carta que Juan Bautista Roselló ens ha fet arribar.

Hui presente la meua renuncia al càrrec d’Alcalde i Regidor

Estimat poble de Benissa,.

Vull agrair a tots els que durant tots aquests anys m’han donat al seu suport per a poder exercir d’alcalde i representar a la màxima institució del nostre municipi: a tots els empleats públics de l’Ajuntament i Benissa Impuls amb els que he tingut el plaer de treballar, a tots els regidors que m’hàgeu acompanyat en les últimes cinc corporacions, tant mes els que han estat al meu costat en el govern, com els que han estat en l’oposició, als periodistes i mitjans de comunicació, a la meua sacrificada família i amics, al Partit Popular, i molt especialment a tot el poble de Benissa al que ha sigut un verdader honor poder servir.

Els motius de la meua renuncia són diferents, però el més important és que crec que hi ha arribat el moment d’un relleu al capdavant de l’alcaldia de Benissa, en la que fa molts anys que estic. La persona que millor pot encarar eixe relleu és a qui correspon com a segon en la llista, Arturo Poquet Ribes. Ell és una persona amb experiència, formació i molt bon seny, que representarà molt bé al Partit Popular, que és el que va traure una ampla majoria democràtica en les últimes eleccions municipals. A ell, a tot l’equip de govern del Grup Popular i a la Corporació, els desitge el millor i tindran la meua ajuda i consell si ho necessiten.

El balanç que puc fer d’aquests quasi divuit anys és com tot en la vida. Hi ha hagut encerts i errors pels quals demane disculpes. Però si res m’ha caracteritzat, ha sigut per no perdre el temps i prendre moltes decisions, pensant sempre en els altres i en l’interès general. He intentat ajudar a tothom, especialment als que he considerat que ho necessitaven més, i vull també demanar perdó si algú no l’he pogut atendre i servir com es mereixia.

El que més satisfet estic és que he complit molts dels objectius, obres i actuacions que considerava prioritaris i positius per a Benissa, i els que no estan acabats prompte serán una realitat, com la Variant de la N-332.

En la Costa, en el Nucli Urbà o en la Zona Rural s’han fet moltes actuacions per a recuperar, protegir i fer valdre el nostre patrimoni històric, cultural, natural i ecològic. Ells son una bona font econòmica com a recursos turístics i han millorat la nostra qualitat de vida. Benissa conta ja amb unes molt bones instal·lacions educatives, culturals, esportives, socials, per a l’emprenedoria amb el Centre de Excel·lència, parcs, jardins, cementeri i els millors serveis públics municipals en els quals s’ha invertit molt. Som un model de gestió pública en l’empresa Benissa Impuls i en Aigües Potables, que en plena sequera ha aconseguit augmentar els recursos hídrics del nostre municipi. En definitiva, puc afirmar que tots els serveis municipals de Benissa són una joia en el seu funcionament i personal, que han estat molt ben dirigits pels regidors que en les diferents corporacions han estat al cap d’ells.

En l’aspecte econòmic, puc destacar que l’Ajuntament de Benissa en aquest moment té deute ZERO, quant a l’any 1999 es devien 2.647.721,73 € i es pagaven interessos. En la Tresoreria de l’Ajuntament hi havien l’any 1999, 2.410.278,82 € i en aquest moment hi han 11.393.685,40 € . Pel que fa al Patrimoni total inventariat de l’Ajuntament, era de 27.925.429 €, l’any 1999 i en l’actualitat és de 45.960.627 €, és a dir que la situació econòmica de l’Ajuntament de Benissa es molt bona i ha millorat molt en el últims anys.

Hem aconseguit que un 15% del Pressupost, més de dos milions d’euros a l’any es destinen a assumptes socials.

Pel que fa als impostos, els hem reduït gràcies a la bona gestió econòmica:

2015.- Baixada del 5% de l’Impost de Vehicles, baixada d’un 17% de la Tassa de Brossa als comerços i baixada del IBI per a la Zona Costera del 20% per reducció del valor cadastral.

2016.- Baixada del IBI per a tots els immobles d’un 8%.

2017.- Ja esta demanat i aprovat una altra baixada del IBI del 8%, amb la reducció del valor catastral i la unificació de la Tassa de Brossa per a tot el municipi.

Per últim vull transmetre que des del primer fins a l’últim dia he viscut amb molta il·lusió la responsabilitat ser Alcalde del meu poble. Ha sigut la millor experiència de la meua vida. I allà on estiga sempre, per damunt de tot, defensaré els interessos de Benissa i portaré el seu nom amb molt de orgull.

Moltes gràcies i una abraçada.

Juan Bautista Roselló Tent


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?