Política

Fabra fulmina els quatre imputats de la direcció del PP en Les Corts

David Serra dirigint-se a la tribuna del Congrés dels Diputats.
David Serra dirigint-se a la tribuna del Congrés dels Diputats.

El president del PPCV, Alberto Fabra, ha decidit prescindir en la direcció del grup popular en Les Corts dels quatre diputats que formaven part d’ella que estan imputats en causes judicials, com són David Serra, Angélica Such, Ricardo Costa i Vicente Rambla.

En la reunió del comitè executiu regional del PPCV, el nou síndic del grup parlamentari popular, Jorge Bellver, ha estat ratificat per unanimitat en substitució de l’anterior portaveu, Rafael Blasco, que va dimitir del càrrec després de ser imputat en l’anomenada “Causa de la Cooperació”, que investiga suposades irregularitats en les ajudes de l’extinta Conselleria de Solidaritat.

Amb aquesta remodelació eix de la mesa Angélica Such, que serà substituïda per Antonio Clemente. Per la seua banda, Alicia de Miguel, José Marí i Vicente Betoret seran els portaveus adjunts, mentre que Rafael Maluenda i Marisol Llinares, els sotsportaveus i María Fernanda Vidal la secretària general del grup, en substitució de Ricardo Costa.

Rafel Ferraro segueix de tresorer del grup i els coordinadors d’àrea passen a ser César Sánchez en la d’Infraestructures, Fernando Giner en la de Política Local, Ruben Ibáñez en la de Política Social i Alfredo Castelló en la d’Economia.

Amb aquesta reforma Fabra “neteja” la direcció del grup i allunya els diputats imputats: Angélica Such -que formava part de la Taula-; David Serra (era portaveu adjunt); Vicente Rambla (coordinador d’economia), i Ricardo Costa, que era el secretari general del grup parlamentari, tots ells relacionats amb el “Cas Gürtel”.

En roda de premsa, el secretari general del PPCV, Serafín Castellano ha explicat que aquests canvis es produeixen dins de la filosofia de Fabra i del partit perquè no hi haja imputats en la direcció de la formació parlamentària ‘popular’. “S’han pres les decisions per a una nova etapa”, ha postil·lat. Per a aquells diputats que deixen de tindre responsabilitats en el grup, Castellano ha explicat que tindran un paper de “treball amb normalitat” dins del grup.

Gestores locals

D’altra banda, el Comitè Executiu Regional del PPCV ha aprovat la creació de dues gestores per al partit en les localitats alacantines de Calp (presidida per Francisco Cabrera i 11 vocals) i Xàbia (presidida per Alberto Tur, amb 12 vocals).

Igualment, aquest òrgan del partit ha decidit la celebració dels congressos provincials de Noves Generacions per a novembre i que a partir de la setmana vinent els diputats nacionals i autonòmics recorren les comarques de la Comunitat per a explicar les mesures del Govern central i autonòmic; així com dels pressupostos que, en el cas de la Comunitat “estaran confeccionats a finals d’aquest mes”.

L’Executiva regional ha ratificat, per unanimitat, el nomenament de Jorge Bellver com a nou portaveu del PP en Les Corts en substitució de Rafael Blasco, imputat pel Tribunal Superior de Justícia valencià en el conegut com a “cas de la cooperació”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?