Política

Esquerra Unida anuncia la seua intenció de presentar-se a Benissa a les eleccions locals de 2015

Logo d'Esquerra Unida
Logo d’Esquerra Unida

EU responsabilitza al PSPV i al PP dels 902 vots nuls registrats a la comarca.

El coordinador d’Esquerra Unida a la Marina Alta, Óscar Ramírez, va responsabilitzar ahir al PSPV i al PP dels vots nuls que es van registrar en les eleccions europees a la província d’Alacant, amb 5.673, i a la comarca, on es van comptabilitzar un total de 902 sufragis nuls. Per això, va exigir als dirigents comarcals dels dos partits, Toni Vaquer (PSPV) i Paco Cabrera (PP), que compareguen públicament per a donar explicacions del per què “han volgut vulnerar el dret de vot de les persones de la Marina Alta”. Ramírez va comentar que de les 189 taules electorals que hi havia a la comarca, EU va procedir a l’obertura de 94 en les quals es van registrar un total de 902 vots nuls. Un fet, va dir, “que ens va portar a sospitar que s’havien declarat com a nuls vots legals”.

El coordinador d’EU va apuntar que el cas més fort va ser el de Calp, on es van obrir 14 de les 19 taules electorals i van comprovar l’existència de 155 vots nuls; li va seguir Dénia on després de l’obertura de 14 taules, es va comprovar que hi havia 108 vots nuls; i Xàbia, on després es va constatar que hi havia 90 vots nuls.

Davant aquestes dades, Ramírez va destacar que el nombre de vots que no s’ha comptabilitzat a EU en les europees oscil·la entre un mínim de 490 i un màxim de 560.

Segons el seu parer, en les eleccions del 25 de maig, “s’ha vulnerat el dret de vot d’almenys 600 persones a la Marina Alta”, circumstància motivada “pell PSPV, en primera instància, i després pel PP”.

No obstant això va deixar clar que el que ha ocorregut no va a deixar-los de braços creuats, al contrari, van a seguir treballant. De fet, en principi pensaven presentar-se a les eleccions municipals de l’any que ve als municipis de Dénia, Ondara i Calp, però ara han decidit concórrer en d’altres, a pobles de la comarca com Pego, Xàbia, Gata de Gorgos, Benissa i Pedreguer. A més intentaran que “els dos partits del partidisme no governen en cap d’aquests pobles”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?