Política

Els representants polítics dubten de l’operativitat del Consell d’Urbanisme

Tres dels quatre grups polítics amb representació municipal -PSPV, CIBE i PSI- dubten de l’operativitat del Consell d’Urbanisme, Medi Ambient i Patrimoni Cultural aprovat amb els vots exclusius del PP. Aquest òrgan neix com un fòrum de participació ciutadana per a debatre tots aquells temes relacionats amb el desenvolupament urbanístic de la ciutat. Tindrà una funció purament d’assessorament, és a dir, les seves decisions no seran vinculants, i estarà integrat per tècnics municipals, responsables polítics i per representants de tot el teixit social i professional (ecologistes, mestresses, jubilats, comerciants, empresaris, advocats, etc.).La seua engegada coincideix amb l’entrada en vigor del nou Pla General d’Ordenació Urbana i amb el compromís de l’alcalde, Juan Bautista Roselló, d’iniciar el procés d’implantació de l’Agenda 21 Local.

José Antonio Ivars, del PSI, va proposar unir les decisions del Consell amb uns efectes jurídics, és a dir, que tinguen alguna conseqüència real perquè si no és així, en la seva opinió, no serveix per a res. “Estem d’acord que és un fòrum de participació ciutadana, on es recolliran totes les inquietuds, però aquí s’acaba tot”, va dir Ivars. “En un tema com aquest”, va afegir, “cal arribar fins el final i marcar uns efectes”. Isidor Mollá, per la seva banda, va qualificar el Consell de “pantomima” ja que el 80% dels seus membres són tècnics municipals. “És una proposta sense consens i molt inconcreta”, va assegurar Mollá. Finalment, el portaveu del PSPV, Vicente Cabrera, estava d’acord a constituir aquest òrgan com a font de participació i assessorament però va advertir que “no tindrà força legal però si moral”.

El primer edil va insistir que les conseqüències directes del Consell seran les decisions polítiques que es prenguen respecte als temes tractats en ell. Com a exemple de funcionament Roselló es va referir al Consell Assessor de Turisme, les deliberacions del qual són després ratificades per la Regidoria de Turisme. Així mateix, l’alcalde va subratllar que la llei no permet que aquest tipus d’òrgans tinguen capacitat resolutiva o jurídica, extrem que va posar en dubte el representant del PSI. Al final del debat, el PP va votar a favor d’aquesta proposta, CIBE en contra i PSPV i PSI es van abstenir.

PROVES SELECTIVES

Els tres grups van manifestar també la seva oposició a la modificació introduïda en les bases generals que regeixen les convocatòries públiques en les proves selectives per a la provisió de places de personal funcionari i laboral. D’aquesta manera s’anul·la l’acord adoptat en 1998 i s’exclou als representants polítics, excepte a l’alcalde, dels tribunals encarregats de valorar als aspirants. Aquesta funció estarà ocupada exclusivament per tècnics especialitzats en la matèria que es tracte. José Antonio Ivars (PSI) era partidari de retirar aquest punt i no canviar les coses perquè “és convenient que els polítics estiguen en aquests temes juntament amb els tècnics. A més, no ha hagut problemes fins ara, és legal i no ha estat mai impugnat”, va dir Ivars.

Mollá (CIBE) no entenia la “pressa” per aprovar aquest tema i va subratllar que l’alcalde tindrà capacitat de controlar els tribunals perquè elegeix als seus membres. Per la seva banda, Vicente Cabrera (PSPV) va qualificar la proposta de “xarona” perquè no comparteix els criteris de mantenir a l’alcalde i no als representants de la resta de forces polítiques. “No ens val un sistema mixt excloent. Si es volen canviar les coses, que tots els membres del tribunal siguen tècnics i no passa res”. El portaveu del PP, Antonio Torres, va dir que “entenem que els tècnics són les persones més adequades per a valorar aquests temes i res més”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?