Política

El retall del nombre de regidors proposat per Rajoy no afectaria en gran mesura la situació política a Benissa

La corporació municipal de Benissa en la legislatura 2011-2015
La corporació municipal de Benissa en la legislatura 2011-2015

El president del Govern, Mariano Rajoy, va proposar ahir entre d’altres mesures, la reducció en un 30% del nombre de regidors dels ajuntaments de tot l’estat espanyol. Aquesta iniciativa, que no s’aplicarà fins les pròximes eleccions locals de l’any 2015, no afectaria en gran mesura el mapa polític a Benissa.

Actualment l’Ajuntament de Benissa compta amb 17 regidors (8 PP, 5 PSOE, 2 CIBE, 1 Bloc i 1 PSD). La rebaixa prevista suposaria la desaparació de 5 regidors, però donat que els òrgans de decisió solen constituir-se amb un nombre imparell de membres per a evitar empats que dificulten la governabilitat, el més lògic és que creara un plenari amb 13 regidors, 4 menys que els actuals.

Així les coses, en un ple amb 13 regidors, i si es tornaren a produir els resultats dels últims comicis locals, el PP obtindria 6 regidors, el PSOE quedaria amb 4, CIBE només n’aconseguiria 1 i Bloc i PSD mantindrien el seu escó. D’aquesta forma la coal·lició de govern PP – PSD podria tornar a repetir-se.

Si finalment es constituira un plenari de 12 regidors, fet improbable, el PSD no aconseguiria representació municipal, produint-se un empat entre el PP i la resta de partits de l’oposició.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?