Política

El PSPV de Benissa lamenta que els joves d’entre 18 i 30 anys no anaren a votar el 27-M

Pel seu interés reproduïm aquest article aparegut al diari LAS PROVINCIAS l’1 de juny de 2007:

“Almenys 12 generacions de benissers no han exercit el seu dret a vot en la cita amb les urnes del 27 de maig”. Aquestes són les primeres valoracions postelectorals del candidat a l’ajuntament del PSPV, Vicent Cabrera, que va apuntar que segons les seues estadístiques “molts joves d’entre 18 i 30 anys no van acudir a la convocatòria”.

Una qüestió que per a Cabrera “ha redundat negativament en les formacions polítiques d’esquerres”, va subratllar, a causa de l’estreta relació que uneix, segons el seu parer, “els joves i els partits que se situen en aquest marc polític”.

De fet, l’abstenció a Benissa ha sigut del 36,92%, és a dir, 2.809 ciutadans amb dret a vot no van secundar la convocatòria electoral.

Malgrat això, Cabrera va agrair a la ciutadania que la seua formació política haja reflectit un increment en la representació municipal de dos regidors. Un augment que suma un total de cinc socialistes a la corporació conformada per 17 regidors.

Els motius esgrimits pel líder socialista sobre el descens de la participació respecte a 2003 se centren en el fet que els joves no han captat les diferències existents entre els programes electorals que han presentat els partits polítics encara que “és clar que n’hi ha”, va insistir Cabrera. Segons va explicar “històricament han existit diferències econòmiques molt acusades” i, per tant, ideològiques i “ara la diferència és menor” i, per això, els canvis produïts pels resultats electorals també, va comentar.

Per al candidat socialista la clau del canvi la tenen en el seu poder els joves “ells són els que fan possible que avance la societat” va apuntar. De totes maneres per a Cabrera “els resultats han sigut molt positius ja que s’incorporen cares noves a l’equip de govern”.

Com Toni Lorente que ha estudiat enginyeria industrial i actualment exerceix com a professor a l’IES Josep Iborra, Maite Ivars, llicenciada en Matemàtiques o Maria Dolores Luna, professora de l’escola Manuel Bru de Benissa.

A part continuaran exercint com a regidors Juan Crespo i Vicent Cabrera, ambdós regidors en funcions.

Un bon equip

Per al líder socialista el seu equip està format per persones “independents i amb sentit comú”, un grup que, “està plenament capacitat per a exercir la seua tasca de servei a la ciutadania”, va insistir.

Sobre la possibilitat que el PSOE, el CIBE-Bloc i el PSD pacten, Cabrera va comentar que la seua intenció és garantir l’estabilitat política a Benissa. Per això, va afegir, “el protocol marca que siga la formació política més votada la que moga fitxa”, que és el PP. Amb aquest escenari, el candidat del PSPV va dir que “hem d’estar a l’altura de les circumstàncies si el partit polític més votat no dóna els passos necessaris per a garantir aquesta estabilitat”, va concloure.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?