Política

El PSPV de Benissa es renova després de l’escisió que va patir en 2003

Pel seu interés reproduïm aquest article aparegut al diari LAS PROVINCIAS el 17 d’abril de 2007:

El mateix dia en què se celebrava l’aniversari de la proclamació de la Segona República, la família socialista de Benissa es va reunir al restaurant Cantó per a recolzar i anunciar el cap de llista del PSPV de les eleccions municipals.

Vicent Cabrera, actual portaveu del grup municipal socialista i sotssecretari comarcal del partit, és la persona en qui s’ha confiat perquè arravasse l’ajuntament al PP.

D’aquesta manera, els socialistes presenten una llista renovada en què es combina l’experiència política amb l’entusiasme dels joves que formen part de la proposta de govern del PSPV.

Enrere queda la divisió del partit que va provocar l’escisió d’algun del seu militants i que va desembocar amb la creació del PSI de Paco Montagut fa quatre anys.

No obstant això, en els parlaments de rigor va haver paraules de record sobre aquest assumpte que va provocar una crisi interna de partit. L’actual regidor socialista i anterior candidat a l’ajuntament, Juan Crespo, va manifestar que “va ser dur per a l’executiva local que va prendre la decisió de renovar les llistes i deixar enrere uns militants que havien sigut històrics dins de l’agrupació de Benissa”. A més va afegir que “aquests històrics se’n van anar al PSI i els nous estaven amb el PSOE, en l’autèntic, el de la rosa”.

“El temps dóna la raó i posa a cadascun al seu lloc”. Juan Crespo va fer aquesta frase seua per a testificar que “hui nosaltres estem ací per a celebrar la festa del socialisme de Benissa, hem estat quatre anys treballant i som un partit que farà que ací a Benissa el pròxim 27 de maig el batle siga socialista”.

Els altres, va agregar Crespo, “els del PSI en aquests quatre anys tot el món ha vist on estaven, han estat amb qui els pagava, amb el PP”.

Per al regidor socialista, aquella crisi de l’any 2003 està passada i prova d’això va ser l’assistència d’un dels militants socialistes històrics de la Marina Alta en aquest acte, l’escriptor i periodista Bernat Capó. De fet, l’actual junta directiva del PSPV va aprofitar el sopar per homenatjar Capó car és militant del partit de Pablo Iglesias des de fa mig segle.

Després de la proclamació de Vicent Cabrera com a candidat del PSPV, el candidat es va mostrar entusiasmat amb la candidatura que encapçala ja que segons el seu parer “té un atractiu com mai ha hagut a Benissa”.

Segons Cabrera, els dèsset candidats compten amb una preparació sòlida que “conformen un autèntic equip ja que un batle sol no significa res, un fet que hem pogut constatar amb el PP”.

Cabrera va comentar que han sigut testimonis directes “de la improvisació de gairebé totes les actuacions polítiques que s’han fet, el batle ha eixit amb crítiques”.

El número un del PSPV va aprofitar per a convidar els veïns a treballar “amb força i honor” i així aconseguir la victòria en les urnes. La senadora i exbatllessa de Gandia, Pepa Frau, va recolzar la candidatura de Cabrera.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?