Política

El PSPV de Benissa decidirà el dilluns quins seran els seus regidors i si anar a l’oposició o una aliança

Manuel Juan, al centre, entre Abel Cardona i Xavi Tro
Manuel Juan, al centre, entre Abel Cardona i Xavi Tro

Les aigües baixen rebolicades en el PSPV de Benissa. El candidat, Manuel Juan, no va a arreplegar la seua acta de regidor després de decidir que no continuarà. I podria haver-hi més baixes. Davant aquesta situació i la pèrdua d’un representant en la corporació després dels comicis, el col·lectiu local té previst celebrar el dilluns una reunió en la qual es decidirà quins seran finalment els dos regidors de la formació que entraran i aniran directament a l’oposició o tractaran de segellar una aliança amb els seus socis de govern de l’última legislatura (Reiniciem Benissa i Compromís).

La resolució s’ha de prendre el més aviat prompte ja que dissabte que ve se celebra el ple de constitució de la nova corporació i els regidors han de prendre possessió del seu càrrec, que en el cas del PSPV en són dos. Fonts socialistes van assenyalar que amb les marxes, va a produir-se una renovació dins del grup municipal. Sense Manuel Juan al capdavant, la llista l’encapçala ara Carola Ivars. Queda per saber el nom de l’altra persona que l’acompanyarà.

En eixa reunió del dilluns també es definirà la postura que adoptarà la formació. El més probable és que es decante per treballar des de l’oposició. L’altra via resulta complicada, ja que la unió amb Reiniciem Benissa i amb els valencianistes resultaria insuficient i tot quedaria novament en mans d’Isidor Mollà, el regidor del CIBE.

Des de la comarcal, van preferir no pronunciar-se respecte a aquestes qüestions fins que l’agrupació de Benissa prenga una decisió.

En Reiniciem són favorables a reeditar el pacte. Aquesta setmana han fet públic un llistat de motius pel qual “és necessari un govern de progrés”. Entre ells figura la redacció d’un nou Pla General Estructural “amb la participació activa de la ciutadania, sense pressions ni concessions a empreses o amiguismes”.

D’altra banda, a Ondara el PSPV, força vencedora en les eleccions, dóna per segur que hi haurà acord amb Compromís. El seu líder i batle en funcions, José Ramiro, va apuntar que el pacte es rubricarà la setmana que ve perquè manca per perfilar detalls tan importants com el repartiment definitiu de regidories.

Ramiro va insistir que tot és negociable i no s’han marcat línies roges. “Ho parlem tots”, va recalcar. Segons va dir, hi havia una “bona sintonia” entre ambdues formacions i que el PSPV no havia exigit quedar-se àrees determinades. “A excepció de Joventut”, va bromejar en to distès.

En la seua opinió, l’objectiu és aconseguir “un bon equip per a tota la legislatura”, va subratllar el líder socialista. Per a José Ramiro, açò no ha de ser massa complicat ja que els tres representants de la coalició nacionalista i quatre dels cinc del seu partit repeteixen en l’executiu local, la qual cosa els confereix una experiència en les tasques de govern. L’únic component nou serà Miguel Gomis.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?