Política

El PSOE acusa el PP de tràfic d’influències per afavorir una empresa vinculada a un regidor del PSI

El portaveu del grup socialista de Benissa, Vicent Cabrera, no estava present la passada setmana quan el Regidor del PSI, Paco Montagut, el va acusar de tràfic d’influències en el marc de la polèmica per la participació del regidor del PSOE en la representació d’una empresa que opta a un PAI. Set dies després, és a dir ahir, Cabrera va comparèixer davant els mitjans i ho va fer contraatacant.

Per a començar, va assegurar que quan cada dos anys se celebra el festival multicultural “les botigues o khaimes que contracta l’ajuntament se li assignen sense intervenir contractació a una empresa de la qual és representant un familiar directe de Paco Montagut”. “Això sí que és tràfic d’influències”, va asseverar contundent el socialista. EL regidor PSI és Regidor d’esports i forma part de la comissió de govern del PP.

Però les crítiques no es van quedar ací, el també secretari general del PSOE benissenc va treure del bagul dels records la divisió dels socialistes en 2003. Així, Vicent Cabrera va explicar que “abans d’abandonar el partit i fundar el PSI Paco Montagut va cobrar la subvenció corresponent al PSOE de tot l’any, partit del qual ell era regidor” afegint que “ho va fer amb el consentiment del batle i sabedor que en haver eleccions només podia cobrar-se una part”. Però segons Cabrera, Montagut va ingressar uns 3.000 euros que corresponien al PSOE en matèria d’ajuda al grup municipal. “És un exemple que el senyor Montagut només representa a la seua manera de vida, a ningú més”, va lamentar el regidor del PSOE.

En tercer lloc, Cabrera va insistir “en la segona vegada que he de comparèixer” que “no tinc cap sou de l’Ajuntament de Benissa pel que no tinc cap tipus d’incompatibilitat en assessorar empreses”. Si els assumptes arriben a votar-se “en les comissions o en els plens m’abstindré com ja he fet una vegada”, va continuar.

No obstant això, sí que va existir recentment en les files del propi PSI un cas d’incompatibilitat, segons el PSOE. Per això el socialista va mostrar una sentència que fou promoguda per l’exportaveu socialdemòcrata, José Antonio Ivars, contra l’ajuntament al gener de 2005 quan aquest encara era regidor. Ara, després de renunciar, és secretari de l’Ajuntament de Teulada.

Prohibició

En aquest sentit, Cabrera va explicar que “els advocats que som regidors tenim prohibit actuar contra l’ajuntament a què pertanyem” agregant que “d’aquest fet tenia coneixement el batle perquè tots els recursos passen per comissió de govern”.

Sobre la possible interposició d’una denúncia davant els tribunals per calúmnies i falsedats, Vicent Cabrera va asseverar que “ja arribarà el moment però nosaltres no volem convertir la política de Benissa en un circ”. Al contrari del PP que “vol fer el mateix ací que a nivell nacional” però “ells -en referència als populars- sí que han d’amagar coses, nosaltres estem nets”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?