Política

El PSD condiciona un possible pacte de progrés a que PSOE i CIBE-Bloc arriben a un acord

Si ningú ho remeia la política de Benissa continuarà vestida d’incertesa durant els dies vinents i fins al dia 16 en què se celebrarà el ple de constitució del nou ajuntament. La clau de la governabilitat està en mans del Partit Socialdemòcrata que va obtindre un regidor (en va aconseguir dos en 2003) ja que el Partit Popular ha obtingut huit regidors, a un de la majoria absoluta, mentre que el PSOE i Ciutadans de Benissa (CIBE)-Bloc han tret cinc i tres representants respectivament.

Pel que fa a les negociacions per a poder formar equip de govern el candidat a l’Ajuntament pel PSD, Paco Montagut, va declarar ahir a Levante d’Alacant que ja ha mantingut contactes amb tots els grups. No obstant això, també va explicar que de moment no hi ha hagut cap tipus de negociació.

Amb tot, el socialdemòcrata va assenyalar que ell està obert a totes les possibilitats i en relació amb un possible pacte de progrés a manera del de Calp amb PSOE, Bloc i PSD, Montagut va indicar que “una de les condicions que he posat jo és que abans de res els socialistes i el CIBE-Bloc han d’arribar a un acord perquè jo vull seguretat”.

No obstant això, el regidor del PSD no tanca les portes a un pacte amb el PP. De fet, durant aquesta passada legislatura Paco Montagut ha assumit la delegació d’Esports al costat de l’equip de govern de Juan Bautista Roselló. Un batle que en declaracions a aquest diari la setmana passada va apostar per governar en solitari l’ajuntament i arribar a acords puntuals amb altres forces polítiques.

Per a arribar a un pacte amb algun dels partits el PSD no s’ha posat terminis “perquè hi ha temps fins al ple que és dissabte que ve, dia 16”. Falta per saber ara si els partits esgotaran els temps de la incertesa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?