Política

El PP de Benissa posa com a condició l’alcaldia abans de negociar amb les altres forces

Juan Bautista Roselló amb la Copa del Món quan va estar a Benissa
Juan Bautista Roselló amb la Copa del Món quan va estar a Benissa

El Partit Popular liderat per Juan Bautista Roselló es va quedar a poc vots de la majoria absoluta a Benissa, la qual cosa el deixa amb huit regidors, a un de superar la meitat dels 17 que conformen la corporació. El fins ara alcalde i vencedor de les passades eleccions considera que aquesta “gran diferència respecte a la segona força”, Reiniciem Benissa, li permet al PP posar com a condició mantindre l’alcaldia de cara les futures negociacions amb la resta de formacions amb representació.

Segons va destacar ahir, la seua valoració de les eleccions municipals és molt positiva ja que “el poble de Benissa ha lliurat la seua confiança a l’equip de govern i l’hi ho agraïm”. En la seua opinió, el recolzament obtingut avala la gestió realitzada pels populars en els últims anys al capdavant de l’ajuntament, especialment quan ho compara amb els resultats que ha obtingut el seu partit en altres punts de la Marina Alta i en la resta del país.

Juan Bautista Roselló es va mostrar obert a pactes i va remarcar que la seua obligació és cridar a les altres quatre forces polítiques que conformaran la nova corporació per a parlar del futur govern. “No es pot tancar portes a ningú”, va declarar el líder dels populars benissers, ja que la seua intenció és que el municipi compte amb “un govern estable i amb l’alcaldia en mans del PP” donat que es va quedar a escassos sufragis d’haver aconseguit un novè representant que li hauria atorgat la majoria absoluta i “això ha de comptar”.

Així mateix, va destacar que la seua formació està oberta a pactes amb qualsevol força que es sume, que no es descarta un govern de concentració, però que tampoc s’exclou la possibilitat de governar en minoria o amb acords puntuals.

A més dels populars, que han obtingut huit regidors, també configuraran la nova corporació tres regidors de Reiniciem Benissa, una nova formació liderada per Abel Cardona que entra amb força al consistori; altres tres representants del PSPV, amb Manuel Juan al capdavant; dos regidors de Compromís; i un de C’s, que marca la tornada a la política d’Isidor Mollà.

Per a Roselló l’opció d’una possible aliança d’aquests quatre partits per a desbancar al PP no resultaria positiva per a Benissa. Segons el seu parer, “seria una mica estrany, rocambolesc i antidemocràtic”. Per això, prefereix centrar-se a tendir la mà i dialogar pel bé de la localitat.

Complicat a Benitatxell

Un municipi de la comarca on la conformació de govern va a resultar més complicada és al Poble Nou de Benitatxell. Allí l’ajuntament està integrat per onze regidors, per la qual cosa es requereix d’almenys sis regidors per a comptar amb majoria i tots els partits amb representació municipal han quedat prou lluny d’aquesta quantitat.

Compromís, liderat per Miguel Ángel García, ha sigut la formació que ha aglutinat un major nombre de vots, en concret 396. Aquesta xifra li permet comptar amb tres regidors. Movimiento Red, amb 379, també disposarà de tres regidors. Aquesta nova formació està liderada pel fins ara alcalde, Josep Femenia, que en les anteriors eleccions va encapçalar el cartell nacionalista. El PP té dos regidors, igual que Independents de la Marina Alta, i amb un queda Pideb.

García es va mostrar content pels resultats, però va admetre que el panorama és complicat. No obstant això, va destacar que és necessari aconseguir pactes per buscar “l’estabilitat”. Per això, vol entaular converses amb tots els partits, encara que va assenyalar que com a força més votada entén que tenen dret a l’Alcaldia.

Per la seua banda, Femenia, satisfet amb els resultats obtinguts, coincideix amb la necessitat d’una estabilitat i diu que no van a tancar portes a ningú perquè “totes les forces polítiques són legítimes”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?