Política

El Partit Popular és el partit més votat, però les forces progressistes sumen un major nombre de vots

Distribució de regidors
Distribució de regidors

Les eleccions locals del passat diumenge 26 de maig van deixar al Partit Popular com el més votat d’aquests comicis amb 1659 suports i 8 regidors. Els populars van mantindre els mateixos regidors que els aconseguits l’any 2015, però es van deixar quasi 300 vots pel camí, en part per la participació en el mateix sector ideològic de C’s, que va concòrrer per primera vegada a Benissa i no va obtindre representació en comptar només amb 115 vots.

Per altra banda, la suma dels vots de les forces progressistes (Reiniciem, PSOE i Compromís) va arribar als 2149 vots i sumen també 8 regidors, el mateix resultat que el 2015. No obstant això, el repartiment de regidors varia i Reiniciem Benissa n’obté 5 (+2), PSOE 2 (-1) i Compromís 1 (-1). Per altra banda, Podemos no va obtindre representació amb 191 vots i un percentatge del 4,36% dels vots, inferior a la barrera electoral del 5% per a tindre un regidor.

La clau la te així una altra vegada Isidor Mollà. CIBE va obtindre 240 vots i 1 regidor. El seu vot esdevé necessari per al bloc progressista, en el pròxim ple d’investidura a celebrar en la setmana del 15 de juny, si es vol revalidar el govern del canvi. Per al Partit Popular, com a llista més votada, només els caldria que el candidat del CIBE s’abstinguera o decidira votar-se a ell mateix.

Ara les forces polítiques establiran un període de converses fins el ple d’investidura per a intentar aconseguir el major nombre de suports.

[eleccions2019 /]


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?