Política

El fòrum de Reiniciem Benissa decideix votar “No” als pressupostos i publica un manifest

Els membres de la brigada de Benissa Impuls
Els membres de la brigada de Benissa Impuls

Un brigada de peons de Benissa Impuls, composta per treballadors del Pla d’Ocupació Conjunta de la Diputació, està treballant aquests dies en una actuació sobre el focus principal de la plaga tomicus destruens, concretament a la zona de la carretera que uneix Benissa amb Pinos.

La brigada, composta per 7 treballadors, dirigits pels agents mediambientals de la Generalitat, està eliminant els pins afectats per aquests paràsits, amb la intenció de frenar la seua propagació.

Votació al 9è Fòrum de Reiniciem Benissa
Votació al 9è Fòrum de Reiniciem Benissa

La plataforma ciutadana Reiniciem Benissa va celebrar ahir dilluns 8 de febrer el seu IXè Fòrum Ciutadà en l’Arxiu Municipal de Benissa. El nombrós públic va decidir votar de forma majoritària en contra dels pressupostos proposats per l’alcalde Juan Bautista Rosselló per diferents motius.

El més important és l’incompliment de la regla de la despesa,
que situaria eixos pressupostos en contra de les directrius que marca la llei d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, que podria coartar molt el futur pressupost de 2017. A més a més, els pressupostos que s’han proposat des de l’equip de govern són un exemple més d’una gestió estancada, que no innova res ni aporta solucions als problemes del municipi.

Els pressupostos tampoc són participatius, malgrat que hi ha mecanismes senzills per aconseguir-ho, i d’aquesta manera s’hauria aconseguit democratitzar progressivament la gestió de l’ajuntament.

En el mateix fòrum ciutadà es va presentar un manifest que la plataforma ciutadana ha redactat amb la finalitat de defensar el seu posicionament davant la situació de corrupció que està envoltant al partit popular valencià en les darreres setmanes. Aquest manifest defensa els principis polítics de Reinicem, democratitzar l’ajuntament de Benissa i fer de la participació ciutadana l’eix principal del govern, allunyant-se així de la política dels favoritismes i interessos individualistes garantint la transparència total. El col·lectiu es mostra conscient del moment d’incertesa política que viu la nostra societat i, per això mateix, assegura que si en algun moment la corrupció arriba a afectar directament al partit popular de Benissa, actualment governant en minoria l’Ajuntament de Benissa, estaran preparats per fer-los fora governant a partir dels seus principis i el seu full de ruta.

Aquest IXé Fòrum deixa un balanç molt positiu i consolida la trajectòria de Reiniciem Benissa en la seua defensa de la participació ciutadana i la transparència en els afers polítics.

MANIFEST 2016

En Reiniciem Benissa la paraula té un gran valor, i volem recuperar el seu significat en la política. Per això, fem públic aquest Manifest amb el propòsit que tot el poble sàpia què farem o deixarem de fer.

Reiniciem Benissa som una iniciativa ciutadana plural que vam nàixer per a guanyar les eleccions, amb uns objectius clars: Democratitzar l’Ajuntament i fer que la participació ciutadana siga l’eix de govern. El nostre Fòrum Ciutadà -màxim òrgan de decisió obert a la població-, va decidir després de les eleccions municipals que en el marc polític actual que Reiniciem Benissa exercisca la seua tasca a l’oposició.. Som gent normal i corrent del poble, que no hem vingut a la política per a repartir-nos regidories ni dedicacions exclusives. Ni volem tampoc regalar comissions d’obres als nostres amiguets, ni tenim cap intenció de col·locar a ningú.

Moltíssimes persones han confiat en nosaltres, la qual cosa ha provocat que, en les primeres eleccions a les quals ens hem presentat, siguem la 2a força política a l’Ajuntament. En aquesta legislatura estem treballant de valent per a adquirir l’experiència necessària per a poder governar si així ho decideix el poble. La nostra tasca també és seguir estant al carrer, a la plaça i al mercat, per a donar a conéixer el nostre projecte de canvi i la feina que estem fent.

Però també som conscients del moment que vivim. El Partit Popular està podrit, tant en l’àmbit estatal com en l’àmbit valencià, i només cal fullejar un periòdic per a comprovar-ho. I si en algun moment algun dels casos oberts de corrupció (Gürtel, Púnica, Taula, Brugal…) afecten el PP de Benissa, els ciutadans i les ciutadanes poden tenir clar que Reiniciem estarem a punt per a apartar-los del poder i arromangar-nos per a governar, sempre quan siga compatible amb els nostres principis i el nostre full de ruta.

Seguim i seguirem treballant per a millorar Benissa i el benestar de la seua gent. I ho farem des de la humilitat, les ganes d’aprendre i el respecte mutu amb totes les forces polítiques. Sabem perfectament on estem, però no oblidem cap on volem anar.

Reiniciem-ho tot!!!

Reiniciem Benissa


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?