Política

El CIBE-Bloc s’incorpora per sorpresa al govern de Benissa que integren PP i PSD

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 28 de juny de 2007:

Si no pots amb l’enemic, uneix-te a ell. Això és el que s’ha produït a Benissa. Ahir el reelegit batle del PP, Juan Bautista Roselló, va donar a conèixer en roda de premsa els noms de les persones que tindran fins al 2011 responsabilitat de govern a l’Ajuntament.

La sorpresa es va produir quan Roselló va assegurar que les negociacions mantingudes al llarg de les últimes dues setmanes amb la coalició CIBE-Bloc han tingut efecte i finalment dos dels tres regidors que van eixir el 27 de maig dirigiran diversos departaments municipals.

Així doncs, el cap de llista dels nacionalistes i independents del poble, Jaume Ortolà passarà a ocupar les Regidories de Cultura i Patrimoni Històric que fins ara ostentava la popular Maria Llopis.

Mentre, el regidor Xavi Tro passarà a ser el màxim responsable municipal de Normalització Lingüística, regidoria nova en aquesta legislatura. Juan Bautista Roselló va matisar que tant Ortolà com Tro no tindran dedicació exclusiva per aquestes competències.

Montagut estarà alliberat

Tot el contrari que l’únic regidor electe del PSD Paco Montagut. El batle benisser va confirmar que el socialdemòcrata seguirà al capdavant de la delegació d’Esports i sumarà la de Serveis Socials, a més d’ostentar el càrrec de segon tinent de batle i estar alliberat.

D’aquesta manera, Roselló torna a confiar en Montagut perquè s’encarregue de l’àmbit esportiu i l’equip de govern acabe de dissenyar la zona esportiva del poble.

Respecte a les condicions que va exigir el socialdemòcrata per a signar un pacte d’estabilitat de govern amb els populars de Benissa, Juan Bautista Roselló va apuntar que des de la formació que encapçala han acceptat els suggeriments del PSD en entendre que “aquestes propostes també estaven reflectides en el nostre programa electoral”.

Aquestes condicions consistien a comprometre’s públicament que abans que finalitze aquesta legislatura s’haja construït un hospital públic a Benissa que done cobertura al sud de la comarca, definir la zona esportiva, executar l’aparcament subterrani de la plaça de Benissa i alçar un auditori al poble.

És més, Juan Bautista Roselló va avançar que amb tota probabilitat durant la setmana que ve es podrien convocar els mitjans de comunicació perquè els líders locals del PP i del PSD signen públicament l’acord.

El batle va dir que en total s’han produït dues converses amb el número u del CIBE-Bloc que al final van acabar en èxit ja que “em va comunicar que estarien en disposició d’acceptar alguna regidoria perquè consideraven que era interessant” i al final “s’ha arribat a un acord en virtut del qual el CIBE-Bloc passarà a col·laborar en la gestió municipal en la pròxima legislatura”.

D’aquesta manera, enrere queden les denúncies fetes públiques pels nacionalistes i independents on asseguraven que el PP estava beneficiant a grans promotors per a portar a terme “desficacis urbanístics” a Benissa.

Desqualificacions

Enrere queden els dies en què el CIBE-Bloc acusava els populars de “profanadors de tombes” per la polèmica del cementeri de Bellita o les desqualificacions contra Paco Montagut en considerar que estava donant el suport del seu partit als populars en l’anterior legislatura.

Ara, tal com va destacar el batle de Benissa, s’inicia “una nova legislatura on els ciutadans de Benissa no han volgut que cap partit governe amb majoria absoluta”.

Roselló entén que aquest nou escenari polític que neix al poble cause certa sorpresa encara que matisa que ha sigut “una sorpresa positiva perquè s’ha acabat una legislatura i comença una altra on el CIBE-Bloc ha volgut posicionar-se políticament no sols com oposició sinó també com a partit que col·laborarà en l’acció de govern portant una àrea molt important”. Roselló confia que existisca una bona voluntat “per a gestionar tots els projectes que estan en els nostres programes”.

Pel que pertoca a les causes judicials obertes per ambdos partits i que han portat fins els tribunals regidors del PP i del CIBE-Bloc, Roselló va dir que “no hi ha hagut cap comentari sobre aquest tema, són causes d’altres legislatures”. El popular agrega que “hi ha hagut un clima de confiança i diàleg”.

El CIBE-Bloc va emetre ahir un comunicat en què qualifica la seua decisió com “un exercici de responsabilitat”, a pesar de les importants diferències polítiques entre ambdós partits. Neguen haver signat un pacte amb el PP i aposten per “recuperar el diàleg entre els partits benisers, hui inexistent”, i acabar “amb la crispació política” de l’anterior legislatura.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?