Política

El CIBE-Bloc assumeix regidories en el govern del PP per a superar la crispació de l’anterior mandat

El batle de Benissa, Juan Bautistas Roselló, del PP, ha incorporat al seu nou equip de govern a un antic aliat -Paco Montagut, del PSI- i també ha aconseguit que els regidors del CIBE-Bloc assumisquen delegacions. Malgrat ser el candidat més votat, Roselló no va arribar a la majoria absoluta i els números feien possible un pacte progressista entre PSOE, CIBE-Bloc i PSI. Però el batle popular ha jugat bé les seues bases. L’acord amb Montagut estava cantat, però que els nacionalistes assumisquen tasques de govern és tota una sorpresa.

Roselló va anunciar ahir la composició del seu nou govern i va emfatisar que Jaume Ortolà, el candidat del CIBE-Bloc, estarà al capdavant de les Regidories de Cultura i Patrimoni Històric. Mentre, Xavi Tro es farà càrrec de Normalització Lingüística. No obstant això, el tercer regidor del CIBE-Bloc, Isidor Mollà, que en l’anterior mandat va mantindre aferrissats enfrontaments amb Roselló, no assumeix delegacions.

EL batle va qualificar ahir de “sorpresa positiva” que, finalment, el CIBE-Bloc haja acceptat “col·laborar en l’acció de govern i gestionar àrees importants i de responsabilitat”. Roselló va augurar una “nova etapa de diàleg i consens”.

La implicació del PSI en el nou equip de govern és total. Montagut serà regidor d’Esports i de Serveis Socials, així com segon tinent de batle; estarà en la junta de govern i tindrà dedicació exclusiva.

Els regidors del CIBE-Bloc, per contra, no formaran part de la junta de govern i tampoc tindran dedicació exclusiva. És més, Jaume Ortolà va dir ahir que en els plens votaran amb total llibertat i sempre atenint-se al seu programa electoral. En suma, que, malgrat assumir delegacions, els regidors nacionalistes no es consideren subjectes a una disciplina de pacte.

Ortolà va explicar ahir que el fet de col·laborar en les tasques de govern respon a l’objectiu de “canviar l’ambient de tensió i crispació que es va viure en l’anterior mandat”.

El portaveu del CIBE-Bloc va advertir també que tenen llibertat per a gestionar les seues regidories. La prova de foc d’aquest experiment d’ocupar delegacions, però no renunciar a criticar la política del PP, arribarà quan el nou equip de govern elabore i porte a ple el pròxim pressupost. Pel que sembla, en la negociació el batle va intentar que els regidors nacionalistes es comprometeren per endavant a aprovar els comptes municipals. Però aquests tres regidors li van advertir que del pressupost ja opinaran quan arribe el moment.

L’acord de col·laboració acordat pel PP, PSI i CIBE-Bloc deixa al PSOE, que compta amb cinc regidors, com l’únic grup de l’oposició. El portaveu socialista és Vicent Cabrera.

Urbanisme per al batle

El batle també va anunciar ahir que continuarà al capdavant de la Regidoria d’Urbanisme. Va afirmar que en aquest mandat encara no s’escometrà la revisió del PGOU, perquè el document es va aprovar definitivament en 2003. Roselló també va explicar que en aquest mandat es reduïxen de quatre a tres les comissions informatives. Va comentar que aquestes comissions seran la d’Urbanisme, Medi ambient i Serveis; Hisenda i Règim Interior, i Benestar Social. Les tres les presidiran regidors del PP. Va dir també que, a més d’ell, altres tres regidors tindran dedicació exclusiva i una quarta tindrà dedicació parcial.

La primera tinent de batle serà la popular Josefina Ivars. El nou govern ha creat regidories de les diferents zones de Benissa. Ivars s’encarregarà del nucli urbà, Xavi Estupiñà de la zona costanera i Miquel Cabrera de la zona rural.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?