Política

El batle impedeix els precs i preguntes en canviar a última hora un ple ordinari a extraordinari

Quan dimarts passat els regidors, els mitjans de comunicació i l’escàs públic habitual acudien al saló de plens de Benissa prests per a suportar una altra sessió maratoniana, es van trobar amb la sorpresa que el debat anava a ser curt. De fet no va passar dels 30 minuts. La raó de l’escassa durada és que el batle, Juan Bautista Roselló, va canviar a última hora el caràcter del ple, que s’havia convocat com a ordinari, i el va convertir en extraordinari. D’aquesta manera, es van eliminar de l’ordre del dia, i per tant del debat, els assumptes urgents i els precs i preguntes.

La coalició Ciutadans de Benissa (CIBE)-Bloc i el PSOE van qualificar ahir de “caciquisme” la decisió del batle del PP que va explicar que el canvi es devia a una exigència de la secretària de la corporació. No obstant això, els grups de l’oposició van criticar que la decisió de celebrar el ple el 15 de maig va ser presa amb el consens de tots els grups. El canvi de data es va deure al fet que el primer dimarts del mes va caure l’1 de maig, Dia del Treballador, i que el següent eren les festes patronals. Així és com es va reservar el dimarts passat per a la sessió.

No obstant això, el portaveu del PSOE, Vicent Cabrera, va acusar el batle de “falta de tarannà democràtic” i va advertir que “l’ordre del dia no es pot canviar una vegada convocat i s’havia d’haver mantingut”.

Un dels punts de l’ordre del dia que sí que es va abordar va ser el posicionament de l’Ajuntament de Benissa respecte al traçat del gasoducte de transport secundari de la comarca de la Marina Alta. En aquest sentit, tots els grups de la corporació van votar a favor de sol·licitar a la Conselleria d’Infraestructures que modifique el traçat actual i que aprofite la xarxa de camins rurals que existeix al poble per a minorar l’impacte de les conduccions.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?