Opinió

Convé a C’s expulsar el seu regidor de Benissa?; per Miquel González

Isidor Mollà
Isidor Mollà

Eixa és la pregunta que es fa la cúpula de la formació taronja. La conseqüència és clara: si Ciutadans tanca l’expedient amb l’expulsió, el seu actual regidor de Benissa, Isidor Mollà, passaria al grup de no adscrits i, per tant, no hi haurà possibilitat de censurar el nou batle, en cas que els taronges volgueren canviar d’opinió al llarg dels dos anys i mig que queden de mandat als ajuntaments.

Es tractaria d’un cas semblat al de l’actual diputat provincial no adscrit, Fernando Sepulcre, que va abandonar voluntàriament el partit de Ciutadans i va passar al grup de no adscrit, per la qual cosa automàticament va ser declarat trànsfuga, se li van retirar els assessors i el seu sou va ser reduït un 40%.

I és que la llei impedeix que els regidors no adscrits participen en les mocions de censura. Perquè es produïra, i en cas que Mollà fóra expulsat de Ciutadans, hauria de dimitir i entrar el següent de la llista i que es mantinguera sota la disciplina del partit pel qual va ser triat.

I eixa és la reflexió que pesa sobre la cúpula de Ciutadans. Com va avançar Alicante Plaza, la formació d’Albert Rivera li ha obert un expedient i l’ha suspès de militància. Ara, Mollà té uns dies per a presentar al·legacions per a defensar la seua postura: donar la batlia de Benissa al partit Reiniciem, malgrat que la cúpula li havia recomanat que s’abstinguera i que facilitara el govern a la llista més votada; és a dir, el PP, que tenia huit regidors enfront dels tres de Reiniciem, tres del PSPV i dos de Compromís.

Segons ha pogut saber Alicante Plaza, Mollà farà valdre que Ciutadans Alacant li va donar el ok al vot a Reiniciem al principi, com a mesura de regeneració d’un ajuntament governat durant 18 anys pel PP. No obstant açò, en fer pública la seua postura, la pressió va créixer cap a la direcció de Ciutadans de la Comunitat Valenciana, qui va haver d’emetre un comunicat el dimarts pel matí per a exigir al seu regidor que canviara el signe del vot. Mollà va desobeir i va donar la batlia a l’esquerra.

No obstant açò, Mollà també va traslladar la idea de donar una oportunitat a una nova generació de polítics, en referència als regidors de Reiniciem, i que en cas que la cosa no funcionara, sempre estaria l’instrument de la moció de censura. És més, en el seu comunicat del dilluns, Ciutadans Benissa va exigir que el nou batle se sotmetera una vegada a l’any a una moció de confiança com a mesura d’examen. I en cas que es perda, la llei permet 30 dies per a formalitzar una moció de censura.

De moment, a esperar esdeveniments, mentre el nou govern local pren possessió.

Pel seu interés hem reproduït aquest article d’opinió aparegut el 12 de gener de 2017 al diari electrònic Alicante Plaza


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?