Política

Contestació del grup Ciutadans a Reiniciem Benissa

Isidor Mollà
Isidor Mollà

Davant el comunicat realitzat per Reiniciem Benissa en el qual afirma que hi ha un pacte encobert amb el PP, el nostre Grup municipal de Ciutadans vol aclarir el següent:

No existeix cap pacte amb el PP, l’únic pacte el tenim amb la ciutadania tenint en compte el nostre compromís amb el programa electoral pel qual ens vam presentar a les eleccions municipals.

D’ací el nostre afany pel compliment del mateix apostant per la participació ciutadana i transparència com a primera i important acció, així com recolzant propostes assenyades vinguen d’on vinguen. De fet hem recolzat el 99% de les propostes que ha presentat Reiniciem i d’altres opcions polítiques.

Ciutadans Benissa fa possible que el nostre poble siga governable presentant mocions constructives que han sigut recolzades majoritàriament per tot el Consistori, entre elles l’equiparació i rebaixa de la taxa de fem, l’aposta pel tren per a Benissa de llarga distància, la modificació de l’organització interna i política, la zona de bany per a les mascotes, pressupost participatiu i un llarg etc. Apostem pel CONSENS, tan important quan no hi ha majoria i sense escatimar esforços per recuperar les formes, la decència i les bones pràctiques democràtiques en un panorama amb excés d’enfrontaments personals que aporten ben poc. Així ho fem en la junta de govern local, comissions informatives i en el ple aportant solucions pel bé de la governabilitat local.

Consensuar és dialogar, cedir , pactar i en cap concepte imposar. La nostra vocació és que Benissa siga governada de forma moderada i equànime, possibilitant un canvi de govern, tan necessari encara en el dia de hui. No vam ser nosaltres els que vam impedir aquesta possibilitat de constituir un govern progressista i que el partit en el govern passara a l’oposició. Van ser vostès els membres de Reiniciem els millors aliats del PP.

Recordem l’acte públic al Taller d’Ivars on va culminar la frustració de la immensa majoria de ciutadans d’aquest poble i va quedar demostrat que la supèrbia i la prepotència són els pitjors aliats del consens polític. El mateix que passa ara a nivell nacional.

Si hi haguera algun pacte polític es faria públic ja que hem consensuat i governat amb tot l’espectre polític de Benissa des de 1987 al 1999. Posteriorment un pacte PP-PSOE contra natura ens va apartar del govern.

Respecte al tema desencadenant del comunicat de Reiniciem tractat en l’últim ple, la nostra postura va ser l’abstenció. Ja que si bé lamentem el que va passar amb els treballadors en aquell moment i que possiblement les coses s’hagueren pogut fer d’una altra forma (així el CIBE va votar en contra), la nostra proposta va ser exigir al govern del PP que arribe a un acord econòmic pactat amb la finalitat d’evitar el judici en la segona instància amb el risc que suposa per a les dos parts.

El nostre objectiu és minimitzar l’impacte econòmic que suposa per a les arques municipals, ja que no recórrer la sentència implica no disposar de capítol d’inversions per al pròxim any. No és just que els diners dels contribuents de Benissa es gasten d’aquesta forma i que ells hagen de pagar amb els seus impostos aquestes decisions polítiques tan desafortunades.

Per tant, totes les opcions que es podien adoptar eren respectables i nosaltres vam votar en total llibertat, pensant en l’interès general.

  • Aquest comunicat ha sigut remés per Ciutadans – Benissa.

Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?