Política

Comunicat del CIBE-BLOC sobre les declaracions de Paco Montagut

A propòsit de les declaracions de Francisco Montagut (del PSD de Benissa) sobre la possibilitat de pactes en el govern municipal de Benissa, el CIBE-BLOC vol fer les següents manifestacions.

El CIBE-BLOC ha estat disposat, des del primer moment, a iniciar negociacions a tres bandes amb el PSOE i el PSD per a formar un govern alternatiu al PP, un govern al qual donaríem suport si es donen les condicions necessàries d’estabilitat. Seria un govern plenament legítim d’acord amb les lleis, al contrari del que diu el candidat del PP, J. B. Roselló. Pensem que un govern sorgit del debat i del consens de tres forces polítiques podria ser positiu per a Benissa.

Això no obstant, el PSD posa unes condicions prèvies per a començar a negociar. Per una part, demana que el CIBE-BLOC i el PSOE facen un pacte previ. Aquest pacte entre el CIBE-BLOC i el PSOE no existeix ni existirà, perquè fa falta el vot de tres partits i no de dos per a formar una majoria alternativa al PP. No té sentit una negociació a dos, quan fan falta tres partits. Per tant, ara mateix és Francisco Montagut qui no vol negociar amb unes demandes extravagants i amb el pretext d’unes condicions que no revela.

La nostra proposta, que ja vam fer arribar al PSD en el seu dia, és fer una negociació a tres bandes basada en els programes dels tres partits, amb la finalitat d’arribar a un acord en benefici del poble. Un acord que s’explique amb claredat i amb la màxima transparència, sense clàusules ocultes, i que genere confiança en la població de Benissa.

El fet que el PSD a aquestes altures encara pose condicions prèvies a la negociació a través dels mitjans de comunicació i que deixe passar el temps a una setmana de la constitució del nou ajuntament, ens demostra poca voluntat real de dialogar. Del PSD depén, en definitiva, la possibilitat d’iniciar les negociacions entre els tres grups o de deixar el govern de Benissa en mans del PP.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?