Inici » Notícies » Política

Comunicat de la Comissió Negociadora de pactes de Compromís per Benissa

3 de juny de 2019 Un comentari
Logo de Compromís

Logo de Compromís

DIES D’INCERTESA

Després de les reflexions i valoracions post electorals, aquest cap de setmana, ens hem reunit simpatitzants i membres del col·lectiu de Compromís per Benissa per analitzar la situació del possible pacte de progrés a Benissa.

Al respecte volem posar de manifest la nostra preocupació, compartida per gran part de la ciutadania, per la situació d’incertesa en la que ens trobem aquests dies arran dels resultats electorals que no fan fàcil la possible reedició d’un pacte de progrés.

Compromís sempre hem estat per un pacte de progrés, al 2015, al 2017 i ara després de les eleccions del passat 26 de maig. És clar que la reedició del pacte per a un govern progressista no depèn de Compromís ni tampoc del PSOE. Reiniciem, com a força més votada, té la responsabilitat d’encetar les negociacions necessàries amb Isidor Mollà (CIBE) per tal de tancar un pacte de legislatura estable, sense el qual no és possible el desitjat govern de progrés. Entenem les dificultats existents per consensuar perquè ho hem patit durant dos anys i mig. A Compromís no entenem la política sense consens ni transparència.

Una falta d’enteniment que, entre altres coses, ha impossibilitat el que no s’hagen aprovat els últims tres pressupostos municipals i encara estem funcionant amb els del 2016, prorrogats.

Entenem també les dificultats que hi ha per part del CIBE. Creiem que en aquesta (ja quasi) passada legislatura ha faltat una vertadera voluntat negociadora per part de Reiniciem. També coneixem la capacitat de diàleg i talant que té Isidor.

Per la nostra part, i en la mesura de les possibilitats que ens han donat els nostres votants, estem oberts a dialogar amb les forces de progrés per fer possible el clima i les necessàries condicions de consens. Creiem en la possibilitat real de reeditar un pacte de progrés, però hem de deixar ben clar que si no hi ha un pacte de legislatura entre Reiniciem i CIBE, és impossible la reedició del pacte perquè no superem els vots del PP.

Certament, també ho hem de dir, que s’hauran de corregir moltes coses de com hem funcionat en el tripartit. No hem pogut visibilitzar la immensa faena que hem fet des de les regidories de Compromís (tampoc les del PSOE) i que només ho ha rentabilitzat l’equip d’Alcaldia. Per tant, en la possible reedició del pacte, després del pacte de legislatura entre Reiniciem i CIBE, caldrà que ens sentem per tal d’esmenar totes aquestes errades que han hagut en la legislatura que ara acaba i caldrà articular-ho d’una altra manera més transparent i consensuada.

COMISSIÓ NEGOCIADORA DE PACTES

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Un comentari»

  • Jaqueta de panna ha dit:

    Encara no s’han juntat a parlar i ja estan repartint cebes. Junteu-se amb el PP no seria la primera volta. Estaria molt bé saber tot el que s’ha fet mal qui ho ha fet, encara que ens ho imaginem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/