Política

Compromís puja al tren d’Europa per a denunciar l’aïllament de la Marina Alta i rebutjar les prospeccions petrolieres

Els membres de Compromís a l'Estació de tren de Benissa
Els membres de Compromís a l’Estació de tren de Benissa

La coalició Compromís, integrada en la candidatura de Primavera Europea per als comicis del diumenge, ha desembarcat aquest divendres a la Marina Alta en l’últim dia de campanya, amb un recorregut que ha portat els seus representants per Xàbia i Benissa. En aquesta última població ha tingut lloc l’acte més simbòlic, al costat de l’estació del tren Dénia-Alacant. L’elecció de l’escenari no era casual, ja que amb això es pretenia donar veu una vegada més a la que segurament és la principal reivindicació de la comarca des de fa anys: la construcció de la línia ferroviària entre Dénia i Gandia, que permetria enllaçar la Marina Alta amb València; i també a una altra aspiració de tots els valencians: la creació del corredor mediterrani.

La visita dels membres de Compromís ha tingut com a principal representant la del candidat de Primavera Europea, Jordi Sebastià, que ha estat acompanyat del diputat autonòmic Fran Ferri i del portaveu del partit a l’Ajuntament de Benissa, Xavi Tro.

En la roda de premsa duta a terme en l’estació ferroviària, Sebastià ha manifestat el total rebuig de la coalició a les prospeccions petrolieres programades enfront de les costes valencianes i s’ha compromès a “parar aquesta barbaritat a partir del primer dia que entre al Parlament europeu”.

Però l’altre gran assumpte tractat era el vinculat directament amb l’escenari: la reivindicació del corredor mediterrani, una infraestructura “prioritària i absolutament necessària” que és “l’única opció possible i amb sentit” enfront d’altres com la del corredor central. Sebastià ha recordat que el corredor mediterrani està “també parat per la falta d’interès dels últims governs de l’Estat espanyol”.

En matèria també ferroviària, Fran Ferri, ha recordat les iniciatives presentades al Congrés dels Diputats pel representant de Compromís, Joan Baldoví, per a aconseguir “la necessària i tan desitjada construcció” del tren Gandia-Dénia, “per possibilitar així una més fàcil connexió entre les ciutats d’Alacant i València i les comarques de les Marines i la Safor.

Sobre aquest mateix assumpte, Xavi Tro ha expressat la seua “indignació i ràbia” pel fet que aquest projecte seguisca aparcat “després de dècades de lluita i pressió”, la qual cosa fa que la Marina Alta continue “aïllada per tren”. A més, va recordar que la connexió existent amb Alacant és “pròpia del tercer món”, ja que “des de Benissa es tarda 142 minuts per a arribar a Alacant i més de mitja hora per anar a Dénia”.

En aquest sentit, Tro ha lamentat que “sembla que una comarca com la nostra, amb 33 municipis i quasi 200.000 habitants, i que rep molts turistes al cap de l’any, no és important per qui ens governa, ni volen que siga competitiva”.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 23 de maig de 2014 al diari electrònic LA MARINA PLAZA.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?