Política

Compromís demanarà aclariments al Senat per la demora en l’execució de la variant de Benissa

El senador Carles Mulet visita BenissaLa coalició Compromís va a reclamar al Senat informació sobre el procediment seguit amb les obres de construcció de la variant de Benissa de la N-332 que duen paralitzades des de l’any 2009 fins a l’actualitat i que recentment van ser reinaugurades per la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i el ministre de Foment, Íñigo de la Serna i que començaran en breu. Aquest estratègic vial per a Benissa i la comarca estava adjudicat a Begar Construcciones y Contratas SL quan es van paralitzar unes obres adjudicades en 17 milions d’euros. En 2017 ha estat adjudicat de nou el vial a OHL per 21,8 milions, IVA inclòs.

El senador Carles Mulet s’ha reunit avui amb els regidors Mari Carme Ronda i Xavi Tro per conèixer de primera mà el vial i la problemàtica que pateixen els benissers per la demora que acumula el vial. “Ens informen que després de tants anys han replantejat el traçat, afectant a 230 nous propietaris que damunt rebran menys diners que fa 10 anys per les expropiacions, en un vial que estava prou avançat en la seua execució”, ha explicat el senador territorial de Compromís.

Mulet ha explicat que el fet que Begar estigués implicada en la trama Gürtel “no ens agrada gens, per això anem a mirar aspectes com el futur de l’obra, els pagaments que es van realitzar pels treballs, si es podrà aprofitar alguna cosa i el grau d’execució que va quedar pendent, l’augment en el cost de l’obra o si hi ha algun responsable d’aquesta situació després del concurs de creditors, perquè volem que aquesta obra es faça quan abans i no es demore ni un dia més ja que és fonamental per a el futur de Benissa, el turisme i la qualitat de vida dels seus veïns, que duen anys patint de la mala gestió del Govern en matèria d’inversions i comunicacions amb els valencians“, ha afegit Mulet.

A més la coalició va a reclamar explicacions pels motius del pagament d’indemnitzacions tan baixos (de 5,75€/m2, front els 13,50 que va fixar el Tribunal d’Expropiacions de Alacant pels terrenys) al que s’oposen els propietaris dels terrenys i per un termini d’execució de 32 mesos.

Tro ha manifestat que “si el pressupost ha augmentat significativament, no podem permetre que les indemnitzacions als ciutadans afectats per la variant de Benissa es queden en menys, ja que han estat els grans perjudicats d’aquesta obra“, pel que ha anunciat seguiran de prop els avanços en les preguntes al Govern per garantir que el vial s’execute “sense més demores, d’una forma justa per a la ciutadania, siga el menys traumàtica possible i que siga paisatgística i ambientalment sostenible“, ha dit.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?