Política

Ciutadans es queda amb SUMA i impossibilita la idea del PP de col·locar a Juan Bautista Roselló en l’entitat

Juan Bautista Roselló
Juan Bautista Roselló

Ciutadans es queda amb les joies de la corona a Alacant.

César Sánchez necessitava començar a posar en marxa la Diputació d’Alacant i al final, i malgrat les pressions internes perquè retinguera tot el poder que poguera, al nou titular del Palau Provincial no li ha quedat una altra eixida que cedir a les peticions pactades en el seu moment amb Ciutadans i lliurarà a la formació que encapçala a la província Emigdio Tormo el control dels departaments, potser, amb major projecció política de la corporació. C’s farà propostes, com es va acordar en el seu moment en el “pacte d’Elda” que va facilitar l’elecció de Sánchez, per a nomenar els directors amb capacitat executiva del Patronat de Turisme i Suma, d’una banda; a més dels tres grans focus culturals del Palau Provincial: el Marq, l’Adda i l’Institut Juan Gil-Albert.

La negociació havia encallat per l’intent dels populars de retindre Turisme i Suma, organisme en el qual volien col·locar a l’exdiputat Juan Bautista Roselló; a més de pels moviments del PP perquè l’imputat Bernabé Cano, batle de La Nucia, tinguera competències i sou, un element que va tornar a distorsionar ahir els contactes. Les fonts consultades atribueixen a José Císcar un paper clau en aquesta maniobra dels populars per a mantindre part de la tallada. No obstant això, C’s no es va moure gens dels termes de l’acord.

Així que el dijous César Sánchez va acceptar i va començar a dissenyar el seu equip tot i sabent que aquests departaments clau els haurà de lliurar a Ciutadans amb el nomenament de directors amb perfil de carrera professional: “Ho farem per consens. Escoltar a C’s? Com no vaig a fer-ho? Són els meus socis. M’han fet president”, va explicar.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?