Política

Camps, “missing”

Ni Francisco Camps és candidat encara a la reelecció com a president de la Generalitat -encara pendent de la decisió de Gènova- ni tampoc ha “entrat” en la precampanya que la direcció regional del PP ja ha posat en marxa i en la qual, de moment, el cap del Consell ha cedit tot el protagonisme a la portaveu del Consell, Paula Sánchez de León, i al seu número dos en el partit, Antonio Clemente. La cúpula popular vol potenciar el perfil institucional de Camps i evitar, en la mesura del possible, que, amb l’actual escenari de crispació que esguita la vida pública valenciana, els actes amb presència del titular de la Generalitat acaben posant encara més, si cap, el focus de la lluita electoral en la corrupció.

El cap del Consell va definir la multitudinària cita del passat mes d’agost a Teulada com l’arrancada de la carrera cap a les urnes. Va dir la veritat. Ho ha sigut. Des d’aleshores, com es pot comprovar amb el seguiment de l’agenda, la cúpula regional del PP ha convocat pràcticament totes les setmanes els seus càrrecs públics i militants al llarg de tota la geografia de la Comunitat. No han sigut, llevant l’acte celebrat a Elx, actes massius. Però sí trobades per mantindre activada la maquinària del PP. S’ha deixat notar, no obstant això, l’absència del titular de la Generalitat, pendent que es reunisca el comitè nacional de llistes del PP per ratificar la seua candidatura, una decisió que, apunten fonts populars, encara tardarà a concretar-se. No es prendrà fins finals de gener o febrer.

Camps amb prou feines si s’ha deixat veure en un parell d’actes del PP des que la precampanya es va iniciar amb el sopar de Teulada. Un a València i un altre a Benissa, un dels grans feus del campsisme a la Marina Alta. Punt i final. Els populars no volen ficar a Camps, almenys tan aviat, en el pols electoral. Corren riscos. I no volen multiplicar-los. El titular de la Generalitat s’està limitant a la seua agenda institucional; i, fins i tot, els pocs actes orgànics als quals acudeix es convoquen a última hora i per sorpresa, com va ocórrer amb el celebrat a Benissa. Tot el protagonisme l’hi ha cedit a Paula Sánchez de León i al propi Clement. Aquesta setmana, sense anar més lluny, han estat a Benidorm i també a Santa Pola, encara que, durant les últimes setmanes, també han visitat Monòver o Elx, una de les ciutats en les quals el PP va a concentrar els seus esforços.

Però l’absència de Camps no és únicament un intent d’identificar la seua figura, en exclusiva, amb l’acció institucional. La direcció regional del PP sap que afronta una campanya problemàtica amb el fantasma de l’augment d’una abstenció que, tenen assumit, els podria fer perdre vots, una cosa que, en principi, no els afectarà en excés mentre els electors identifiquen la crisi amb la gestió de Zapatero. I no va a forçar massa la màquina. No vol arriscar-se a que cada acte públic de Camps es puga convertir en l’escenari de protestes i boicots, van apuntar fonts del PP. Ni tampoc a perjudicar les expectatives electorals dels aspirants municipals, alguns dels quals, en privat, han traslladat a la cúpula regional la seua intenció de desenvolupar una campanya pròpia amb una presència reduïda dels candidats autonòmics.

El retard en l’elecció de Camps i dels alcaldables, igualment, també suposa un fre per a l’agenda de la precampanya, limitada a l’acció que marquen des de València Paula Sánchez de León i Clemente. Una imatge d’absència del cap del Consell i de falta de candidats del PP acrescuda, aquesta mateixa setmana, amb la presència als carrers dels primers cartells de la campanya socialista.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?