Política

AUN impulsa una plataforma d’independientes per a «polítiques sostenibles»

L’associació Abusos Urbanístics No s’ha proposat impulsar una plataforma que estaria integrada, al principi, per partits independents de la comarca i que tindria com objectiu, de cara a les eleccions municipals de maig de 2007, aconseguir que els diferents grups arriben a acords «en política de sostenibilitat», va explicar el nou president d’ÀDHUC, Enric Climent, perquè s’apliquen en els diferents municipis de la Marina Alta en els quals aquests grups assoliren representativitat en els comicis pròxims.

Per posar un exemple, «en la Marina Alta un dels problemes que en el futur serà més important és el tractament de residus sòlids», va assenyalar Climent, de tal manera que «potser entre diversos municipis podrien plantejar-se la construcció d’una planta d’última generació» i per a això «seria necessària la participació de diverses localitats perquè una sola no podria afrontar el finançament».

Amb tot, el president d’Abusos Urbanístics No va voler deixar bé clar des d’un principi que «en cap cas es tracta d’un plataforma electoral sinó que és un fòrum de debat en el qual pretenem que participen els grups independents que vulguen unir-se» i amb aquest objectiu «ens hem posat en contacte ja amb alguns d’ells encara que no ens hem marcat terminis».

Les formacions que desitgen participar en l’entitat impulsada per Abusos haurien de no obstant això coincidir en una línia ideològica respecte del medi ambient «ja que ací en la Marina Alta hi ha un important turisme residencial i hem de lluitar contra l’urbanisme desaforat que s’ha implantat».

Primers contactes

Fins al moment AUN ha palpat l’opinió de grups independents de Benissa, Pedreguer, Teulada, Calp i Xàbia així com «amb gent que també està interessada» de Gata o Xaló i «en principi a tots ells els ha semblat bé la idea de crear un fòrum per a parlar de temes supramunicipales», va explicar a aquest diari Enric Climent. La Marina Alta és la primera comarca en la qual des d’AUN han proposat crear la plataforma.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?