Política

Abel Cardona, nou alcalde de Benissa

Abel Cardona és proclamat alcalde de Benissa
Abel Cardona és proclamat alcalde de Benissa

Abel Cardona,  cap de llista de la plataforma Reiniciem, ha sigut nomenat alcalde amb el vot a favor dels regidors de Reiniciem, PSOE i Compromís, amb qui formarà Govern, així com de l’únic regidor de Ciutadans a la localitat, Isidoro Mollà.

La sessió plenària venia precedida d’un gran rebombori mediàtic, que va començar quan el passat 5 de gener quan els partits que han signat el pacte van anunciar un acord de govern. Des d’aquell moment, notícies de tot tipus s’han succeït fins que finalment, ahir, Isidor Mollà va anunciar que votaria a favor del candidat del canvi.

Després d’un primer punt de l’ordre del dia on Mª Ángeles Crespo ha pres possessió de la seua acta de regidora en substitució del dimitit Juan Bautista Roselló, s’ha passat a la votació de l’alcalde.

Finalment no hi ha hagut sorpresa, i el regidor de C’s ha votat a favor d’Abel Cardona juntament amb els regidors de Compromís, del PSOE i de Reiniciem, mentre que els regidors del PP han votat a Arturo Poquet. Donats el resultats, Gloria Ivars, qui ha exercit de presidenta de la sessió, ha proclamat Abel Cardona nou Alcalde de Benissa.

Discursos dels portaveus

A continuació, els portaveus dels diferents partits polítics han fet una anàlisi del resultat.

Arturo Poquet, portaveu i candidat a l’alcaldia del PP, ha valorat la sessió com un pacte de perdedors i antinatura, ja que considera que se li ha privat l’alcaldia a la força majoritària, que va aconseguir 1950 vots les passades eleccions.

A continuació, Isidoro Mollà ha declarat que el PP no tenia projecte polític per a Benissa, i que per això s’ha decidit a donar el vot al candidat de Reiniciem. No obstant, ha declarat que no és un xec en blanc, i que no ha subscrit cap document amb els partits progressites per mantenir la seua independència. També ha denunciat la brutal pressió que s’ha exercit sobre ell en els darrers dies.

A continuació, Xavi Tro, portaveu de Compromís, ha recordat el motiu pel qual s’ha celebrat la votació de hui: perquè l’anterior alcalde, Juan Bautista Roselló, va dimitir per sorpresa el passat mes de desembre, així com també denunciava una manca de projecte del PP. També ha demanat a l’oposició que siga una oposició lleial, controlant i fiscalitzant el govern, però actuant amb respecte i de manera lleial amb el govern, sense paralitzar la gestió municipal.

Manolo Juan, portaveu del PSOE, ha fet memòria de la quantitat de propostes que el seu partit ha proposat durant el passat any i mig i, tot i haver-se aprovat, no s’ha fet res al respecte. Ha destacat que el seu partit aporta al pacte de govern moderació, i que de cara a 2019 aspiren a tot, així com també que aquest no serà un govern com l’anterior, on l’alcalde feia i desfeia a la seua voluntat, mentre que en el nou equip de govern s’actuarà així, com un equip, on les decisions es prendran de manera conjunta.

Finalment, Belén Ivars, en nom de Reiniciem, ha destacat que ells es van presentar per a fer possible un canvi i que els benissers i benisseres tornaren a sentir l’Ajuntament com a sa casa. També ha recordat que van començar amb il·lusió, ganes de fer feina i coratge, i continuem amb la mateixa il·lusió, amb les mateixes ganes de fer feina i amb el mateix coratge.

Discurs del nou alcalde

La sessió ha acabat amb el discurs del nou alcalde, Abel Cardona. El discurs d’Abel ha fet agraïments a tots els partits polítics, començant pel Partit Popular. Els ha agraït els anys de dedicació, fet de la millor manera possible, però ha recordat no ha sigut prou per a Reniciem. També ha denunciat que després de la dimissió de Juan Bautista Roselló, el PP no ha parlat amb Reiniciem per donar-los cap indicació de que les coses anaven a canviar.

A continuació, ha agraït a Isidor Mollà el vot de confiança pel canvi, recalcant l’experiència política durant els molts anys del de Ciutadans a l’Ajuntament, així com la seua valentía urbanística i innovació cultural.

Després ha arribat l’hora de l’agraïment als regidors de Compromís, per la seua defensa del valencianisme, i ha assegurat que és necessari que l’Ajuntament de Benissa siga valencianista.

Als socialistes els ha agraït el llegat del primer ajuntament democràtic de Benissa, així com la feina feta durant 30 anys a l’oposició. A la gent de Reiniciem i als seus regidors els ha agraït la feina feta, ja que des de l’oposició es poden fer coses, però a partir d’ara, la feina serà encara major.

També ha agraït públicament als treballadors de l’Ajuntament per tot el que els han ajudat durant aquest any i mig.

Després dels agraïments, i fent seua una frase d’Ovidi Montllor: «ja no ens alimenten les molles, volem el pa sencer». Ha dit que Reiniciem venia a canviar les coses, i que per això no els servia el que estava fent el PP. Ha insistit en que seran un Ajutament transparent, amb portes, finestres i caixons oberts. També que faran una política amb cor i ànima, que aculla als nouvinguts i els faça veure que ells també són poble. Un ajuntament que tinga en compte al fort potencial dels joves, així com la diversitat que hi ha. Un ajuntament valencianista, que defense la seua llengua i els seus trets culturals. També un ajuntament que defense als seus majors, i que conserve la seua història i el seu llegat. I també que siga un ajuntament no només defense a les dones, sinó que siga un Ajuntament feminista.

Per últim, ha destacat que Reiniciem si que té línies roges: amb la corrupció, amb aquells contraris a la participació i la transparència, amb els contraris al feminisme i al valencianisme, i ha animat als companys de les forçes progressistes que per a guanyar este partit, on se’ls exigirà més que a l’anterior equip de govern, han de jugar com a equip.

Regidors de Benissa - Gener 2017
Regidors de Benissa – Gener 2017

Publicat per Infobenissa el dimarts 10 de gener de 2017



Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?