Política

“A dia de hui no es sap si Juan Bautista Roselló seguirà liderant la candidatura al seu municipi”

Juan Bautista Roselló al seu despatx de la diputació
Juan Bautista Roselló al seu despatx de la diputació

Regeneració a La Marina

VENIM INSISTINT en això, vénen corporacions fragmentades i bipartits i tripartits. I si hi ha una comarca en la qual ho saben, aquesta és la Marina Alta, acostumada als partits independents a manera de frontissa i a pactes de tots els colors. La comarca viu amb atenció la regeneració que escometrà el PP i les batalles que es dissiparan a les grans ciutats. Per exemple, la batllessa de Dénia, Ana Kringe, serà, juntament amb César Sánchez, a Calp, dels pocs que repetirà. Al davant tindrà a Vicent Grimalt, hereu dels governs de Paqui Viciano, i home amb el qual els socialistes confien a poder sumar els suports suficients al costat de Compromís per a tornar al poder municipal després del harakiri de Juan Collado.

En les files nacionalistes pressenteixen aquest panorama amb Rafael Carrió, germà del socialista Paco Carrió, com a capdavanter. Ací la incògnita és saber com eixiran parats aquells que aniran sota el paraigua de Ciutadans. A Dénia ja estan totes les cartes cap per amunt. Ara falta per saber qui liderarà la llista popular a Xàbia, Teulada, Gata de Gorgos, Pedreguer, Pego i, fins i tot, Benissa. El diputat provincial de Cultura, Juan Bautista Roselló, tindrà l’última paraula a seguir a Alacant, o emprendre una nova aventura a les Corts, però el que no se sap a dia de hui és si seguirà liderant la candidatura al seu municipi. La resta va a canviar, tant més que l’entorn de José Císcar ja té quasi pensat que la nova etapa comença i acaba a Alacant. Ximo Ferrando també seguirà a Ondara, però potser siga cridat a files per Serafín Castellano.

Ja se sap que a la Marina Baixa els candidats repetiran. El gran problema és L’Alfàs i Benidorm. La filtració de Gema Amor ha revetllat que el PP no té prou amb el que té per a governar i necessitava a la liberal. Ara bé, no se si sap per a estrènyer el campsisme contra Fabra, o per a evitar el seu ingrés en Ciutadans, com ha ocorregut. Van temptar a algú més des del Palau per a evitar al gran enemic ciutadà? Només els implicats ho saben.

Pel seu interés hem reproduït aquest article aparegut el 23 de març de 2014 al diari EL MUNDO.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?