Inici » Notícies » Opinió

Xifres d’optimisme i esperança; per Xavi Tro

1 de setembre de 2018 No hi ha comentaris
Xavi Tro

Xavi Tro

MES / ANY TOTAL DESEMPLEATS/DES BENISSA
JULIOL 2018 590
JULIOL 2017 635
JULIOL 2016 677
JULIOL 2015 743
JULIOL 2014 805
JULIOL 2013 836
JULIOL 2012 915
FONT: http://www.servef.gva.es/

Les xifres parlen per si soles, els números són incontestables, i una bona dada és que el número de benissers i benisseres sense treball ha baixat a 590 persones este mes de juliol, fet que suposa un descens important respecte l’any anterior, 45 desempleats/des menys, i molt significativa respecte al 2012 en el que vam superar els 915 aturats/des.

És evident que juliol és un mes en què l’atur es comporta de forma favorable, principalment per la temporada estival i turística, per això hem volgut fer la comparativa d’eixe mes des d’enguany fins l’any 2012 on les xifres ens indiquen una baixada molt significativa i unes dades que ens conviden a l’esperança.

Com a responsable polític de les regidories de CREAMA i Creació d’Ocupació estic content i satisfet amb estes xifres però sóc sabedor que cal continuar treballant en esta línia per arribar a les dades pre crisi. Afortunadament lluny queden les xifres de desembre del 2016, l’últim mes de govern del PP d’aquesta legislatura, en el que havien 795 benisseres i benissers sense treball, 390 homes i 405 dones. Actualment, en el mes de juliol del 2018, hi han 205 persones de Benissa menys inscrites al SERVEF que fa 21 mesos, el que significa que les coses s’estan fent bé.

Això vol dir que estem satisfets? Evidentment no, fa 10 anys, en juliol del 2008, les xifres eren de 386 ciutadans de Benissa sense un lloc de treball, i cap a eixos números hem d’anar, però també no podem oblidar que fa 5 anys, en juliol del 2013, eren 915 benissers/es els que no tenien treball. Afortunadament les coses han canviat prou des d’aquell any però no totes a millor, és cert que l’economia està millorant i s’està creant més ocupació, però també és veritat que s’han perdut pel camí molts drets socials i laborals, fruit de reformes infames fetes a costa dels de sempre, s’ha perdut poder adquisitiu i cada vegada guanyem menys, per tant hi ha també menys consum amb tot el que això suposa. Esperem que ara amb un govern central a mans del PSOE les coses canvien a millor per a les treballadores i els treballadors i també per als professionals autònoms i les xicotetes i mitjanes empreses.

Programes com Avalem Joves, Avalem Territori i Avalem Experiència a nivell autonòmic i els Plans d’Ocupació Locals a nivell municipal com és el cas de Benissa se’ns dubte han ajudat a rebaixar les xifres de l’atur, així com també el treball colze a colze amb l’empresariat benisser per mig de l’ACEB amb totes les iniciatives i projectes que fem conjuntament o ara amb la inversió immediata que anem a fer en el Polígon Industrial La Pedrera ens ajudaran a que les dades en un futur pròxim siguen més bones encara.

Per tant, per resumir tot aquest escrit ple de xifres, números i dades tangibles ho faig amb optimisme i esperança, perquè estigueu segurs que la meta està més a prop del que imaginem.

Francesc Xavier Tro
Regidor de CREAMA i Creació d’Ocupació de l’Ajuntament de Benissa

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/