Inici » Notícies » Opinió

Una oposició deslleial; per Manolo Juan

9 de desembre de 2016 No hi ha comentaris
Manolo Juan

Manolo Juan

L’oposició a l’actual equip de govern en l’Ajuntament de Benissa ha donat suficients proves de responsabilitat i lleialtat institucional. Els grups que formen aquesta oposició han posat en pràctica el que van anunciar al principi de la legislatura: que estant radicalment en desacord amb les polítiques del Partit Popular, no tindrien inconvenient a votar a favor de totes aquelles mesures que són beneficioses per a Benissa.

El principal exemple va ser el debat dels pressupostos del 2016 en els quals l’abstenció d’una part de l’oposició va permetre la seua aprovació, açò sí, amb l’advertiment que no ocorreria el mateix amb els de el 2017 si no hi havia un canvi radical quant al contingut i a la forma de redactar-los. Per contra, al meu entendre, el Partit Popular està utilitzant les institucions que controla, especialment alguns ajuntaments i la Diputació d’Alacant, per a exercir una oposició deslleial a la Generalitat Valenciana, governada pel PSOE i Compromís. El primer cas va ser la proposta de creació de XarxaLlibres, una proposta que beneficiava a les famílies valencianes en el camí a aconseguir la gratuïtat dels llibres de text en l’educació obligatòria. Malgrat les travetes, finalment es va poder dur a terme.

En aquests moments estem en ple debat davant la proposta del Consell de crear un Fons de Cooperació Municipal per a aportar fons entre Generalitat i Diputacions per a ajudar als municipis de les tres províncies. Novament la Diputació d’Alacant s’ha desmarcat, al·legant primer falta de pressupost i anunciant al final el seu propi Fons Provincial trencant el principi de solidaritat entre tots els municipis valencians. En aquesta política d’oposició feroç i deslleial a les polítiques del Consell, ni cal dir que els grups municpales del PP en els Ajuntaments exerceixen d’ariets amb mocions en els plenaris que recolzen les directrius de la Sra. Bonig, el Sr. Sanchez o el Sr. Ciscar.

Fa uns dies, la Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, la socialista Mª. José Salvador, va acudir a Teulada per a visitar les obres de renovació i modernització de la línia de ferrocarril de via estreta entre Calp i Dénia ( el nostre benvolgut trenet). Malgrat la transcendència de l’obra i de la important inversió que suposa per als seus municipis, no van assistir ni l’alcalde de Calp ni el de Benissa, que en canvi si van assistir fa mesos a un acte promogut pel Partit Popular en protesta pel tancament de la linea per a escometre les obres. És com si els regidors de l’oposició de Benissa no assistiren als actes presidits per l’alcalde. El que s’ha dit, falta de lleialtat institucional.

No vull acabar sense introduir en el debat sobre l’actualitat un nou element. Ens trobem en el període d’exposició pública del Pla de la Consellería d’Urbanisme conegut com PATIVEL (Pla d’acció territorial de la infraestructura verda del litoral) que té com a principal objectiu corregir l’absència d’una planificació supramunicipal preservant els valors ambientals, culturals i territorials del litoral per a posar-los en valor i permetre el seu gaudi per tots, valencians i visitants. En el cas de Benissa, afecta als sectors no urbanitzats fins al moment, fonamentalment La Llobella 1 i La Llobella 2. Quan tant es parla de transparència i participació ciutadana en altres temes com els pressupostos o el Pla General, l’Ajuntament no ha donat informació a la ciutadania en general i als veïns i propietaris afectats, almenys que nosaltres sapiem, sobre les gestions que pensa emprendre en relació amb aquest pla. Esperem que aquestes gestions es vegen guiades per l’interès general, negociant contrapartides per a Benissa i intentant minimitzar el possible perjudici a particulars, i no es pense utilitzar com a arma llancívola, una vegada més, contra les polítiques del Consell, en una nova mostra d’aqueix exercici d’oposició deslleial a la qual, de moment, el Partit Popular ens té acostumats.

Manolo Juan és portaveu del Grup Municipal Socialista de Benissa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/