Inici » Notícies » Opinió

Una escola pública, de qualitat i en Valencià; per Manolo Juan

23 de maig de 2016 Un comentari
Trobada d'Escoles en Valencià a Ondara

Trobada d’Escoles en Valencià a Ondara

Dissabte passat a Ondara, més de 15.000 persones van participar a la XXXI Trobada d’Escoles en Valencià. Organitzada per l’Ajuntament d’Ondara i la CAPPEV, la comarca pionera d’aquesta iniciativa, la Marina Alta, va demostrar, una vegada més, la fortalesa de l’ensenyament públic i de la reivindicació del valencià.

La Trobada va comptar amb la presència del President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, el director general de Política Educativa, Jaume Fullana, a més d’un gan nombre d’alcaldes i regidors dels pobles de tota la Marina Alta, entre ells, els alcaldes socialistes de Xàbia, José Chulvi i Ximo Coll, d’El Verger, on es celebrarà la Trobada el 2017.

Benissa va estar representada pel regidor socialista, Manolo Juan, que va poder compartir la segona pancarta durant el passacarrer amb els representants polítics de la comarca i un històric de l’ensenyament, el també socialista Baltasar Vives, membre fundador del STEPV i director general d’Educació entre 1983 i 1994.

Aquesta presència del Govern valencià feia evident, en paraules de Mar Chesa, regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Ondara “el suport institucional que rep la Trobada, una festa de carácter popular que organitzen les escoles amb la implicació dels mestres, els pares i les mares” de manera que “es posa de relleu el suport del Govern amb el poble i l’ensenyament en valencià”.

Per la seua banda, Ximo Puig en la seua intervenció va elogiar a tota la comunitat educativa per haver defensat l’escola en valencià en el moment més complicat. Feia referència als 20 anys de govern del PP, en els quals les Trobades van ser ignorades per l’Administració Autonòmica. En el seu compte de Facebook, el President de la Generalitat va publicar el mateix dia 21:

“Gràcies a totes i tots els que feu possible cada cap de setmana les Trobades en Valencià. Esta vesprada a Ondara he pogut compartir les ganes i la il·lusió per una escola capaç d’educar en valors (…). Una escola pública i en valenciá. Una escola de veritat sense prejudicis. Una escola que capacite als nostres xiquets i xiquetes per tindre un futur millor. Una escola innovadora i crítica. Eixa és l’escola que volem.”

* Manolo Juan és portaveu del Grup Municipal Socialista.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Un comentari»

  • Angel ha dit:

    Les Trobades no són de cap partit. No està bé això.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/