Inici » Notícies » Opinió

Una Benissa + social; per Fernando López Corsi

11 de maig de 2015 No hi ha comentaris
Fernando López Corsi

Fernando López Corsi

No crec en institucions poc implicades amb la ciutadania. No crec en Ajuntaments que centren els seus esforços a reduir despeses amb l’únic objectiu de presumir de romanents econòmics en els comptes anuals. La finalitat primordial d’un Ajuntament no és altra que posar, amb responsabilitat, tots els mitjans per a millorar la qualitat de vida als seus ciutadans.

Des del mes de gener, ben matí i cada dissabte estem traient al mercat una xicoteta taula de càmping i una espècie de bústia feta a mà per a recollir propostes de la gent. Podrà semblar una cosa simbòlica, però la veritat, és que aquests matins ens han fet créixer i aprendre molt, parlant amb la gent, agafem contacte amb esta Benissa que no ix als publireportatges.

I confirmem que les necessitats bàsiques de la població no estan ni de bon tros cobertes, i que per això no es pot parlar “d’èxit en la gestió”, fonamentalment, perquè no és cert. A Benissa hi ha molt a fer, per exemple en un aspecte bàsic, l’atenció social.

“La sanitat és una matèria autonòmica”

En este sentit, des de Reiniciem Benissa, creiem que en matèria sanitària, el més fàcil és eximir-se de responsabilitats (com sabem, és una matèria autonòmica). Sí, és el més fàcil, però no el més responsable: Es poden, i més important; s’han de fer xicotetes accions que millorarien notablement l’accés a la sanitat.

Plantegem exigir de manera ferma la creació d’un Centre de Salut auxiliar a la zona Costera, un reclam històric que farem nostre de forma decidida de la mateixa manera que la incorporació d’especialitats mèdiques al Centre de Salut de Benissa. Qui pot reclamar amb més força que l’Ajuntament els interessos en salut dels benissers / es?

I ens posarem del costat de les persones que han de realitzar tractaments perllongats a Dénia, per això posarem els mitjans que siguen necessaris al servei dels pacients, perquè el transport entre el poble i l’hospital siga més ràpid i sobretot menys costós. Perquè això també és salut.

L’Ajuntament, amb els seus veïns.

Una de les primeres mesures que anem a prendre des de l’Ajuntament és declarar Benissa com a Zona lliure de desnonaments. Mesura que contempla una bateria d’accions com el suport jurídic a les persones en situació de desnonament de la seua casa habitual o la intermediació directa de l’Ajuntament en estes situacions a fi d’evitar definitivament que puguen produir-se.

En una època de crisi com l’actual, el consistori ha d’eixir al carrer i actuar. Pensem que l’Ajuntament ha de tindre un paper clau en l’ajuda als més desfavorits, per això crearem una Mesa de solidaritat permanent entre l’Ajuntament i altres entitats com Creu Roja o Càritas.

La gent gran també és un punt clau en el nostre programa. Volem que se senten part activa de la societat, per això promourem la participació dels majors en els programes educatius de les escoles, institut i en cursos, on podran aportar tots els seus coneixements i experiències.

També cal potenciar el servei de Teleassistència Domiciliària així com millorar els convenis amb residències de gent gran i malalts d’Alzheimer que garantisquen unes millors condicions de vida per als nostres majors i permeten oferir estos serveis a més persones.

Cadascuna d’estes mesures valdrà la pena. En primer lloc perquè atenen necessitats concretes i reals de la gent, però sobretot, perquè no ens cap el menor dubte que un Ajuntament més social i proper és una victòria per a tots.

* Fernando López Corsi és el número 3 a la llista electoral de Reiniciem Benissa

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/