Inici » Notícies » Opinió

Tres anys de legislatura i a un any d’eleccions; per Xavi Tro

24 de maig de 2018 No hi ha comentaris
Xavi Tro amb Mònica Oltra

Xavi Tro amb Mònica Oltra

El 26 de maig de l’any 2019 és celebraran a Benissa les pròximes eleccions locals, coincidiran amb les europees, i si no s’avancen, cosa poc probable, també amb les autonòmiques. De nou, les benisseres i els benissers haurem d’escollir papereta, aquesta vegada tres, i triar entre l’opció política que pensem que més i millor ha defensat els nostres interessos en els últims temps.

Altra vegada, entre les diferents opcions polítiques que és presenten a Benissa estarà la papereta de Compromís, la papereta dels valors de la dignitat, de la valentia, de la coherència, de la serenitat, de l’honestedat i del treball ben fet.

A un any d’eleccions podem anunciar que tots els vots que sumem nosaltres, tal i com ja vam fer el mateix 24 de maig del 2015, el dia que és van celebrar les passades eleccions locals, aniran a possibilitar altra vegada un nou govern de progrés. Repetisc, tal i com vam fer des del primer dia d’aquesta legislatura que ara compleix tres anys, i és que sempre és important fer memòria i recordar que l’actual govern ho és des de gener del 2017 i per tant només tenim menys de dos anys i mig per treballar i portar endavant els nostres compromisos amb la ciutadania, a dia de hui portem 17 mesos i ens queda només un any per acabar esta legislatura. Massa poc temps per a que molts dels nostres projectes puguen materialitzar-se i fer-se realitat.

En el nostre cas, la meua companya Mari Carme i jo tenim al nostre càrrec prou responsabilitats, de fet algunes regidories són de molta importància i vitals en el dia a dia de la societat benissera, Cicle Hídric, Obres i Serveis, Estratègia Territorial Urbana, Esports, CREAMA i Creació d’Ocupació, Medi Ambient, Mobiliari Urbà, Patrimoni Històric, Cementeri, Justícia, Projectes Europeus i EDUSI, Documentació i Espais Culturals i Normalització Lingüística, i des de totes elles hem fet el possible per traure a Benissa de la paralisi en que és trobava, per a destacar nomès un exemple de cada regidoria; en el tema d’aigües, el que més enorgulleix, són els 62.485 euros que és van recuperar per a les arques municipals nomès en una empresa que no pagava la taxa des de l’any 2011, si parlem d’Obres i Serveis, continuem en un ambiciós pla d’asfaltat i adequació de camins, carrers i voreres en diferents llocs del nostre extens terme municipal, en quant a Esports voldria destacar la futura remodelació de la Pista d’Atletisme amb un cost de 377.000 euros i dissenyada per un jove enginyer local, Carlos Sierra, si parlem del CREAMA estem apunt de vore una remodelació i modernització important en el Polígon Industrial de Benissa, en Creació d’Ocupació, les xifres de desempleats manen i no paren de baixar, en Projectes Europeus, destacaria la nostra participació en el programa Eurodisea d’intercanvi i formació per a joves europeus, l’EDUSI que finalment no s’ha aconseguit però que ens ha indicat gràcies al seu procés de participació ciutadana quins projectes demana la ciutadania benissera, en Patrimoni Històric estem recuperant les escoles velles i apunt de començar amb les obres de muselització de la Sala del Consell i pel que fa a Normalització Lingüística continuem ampliant les competències de l’AVIVA.

Pel que fa a la meua companya, Mari Carme Ronda, responsable de la regidoria d’Estratègia Territorial Urbana, està fent l’impossible per acabar en esta legislatura el Pla General Estructural, pel que fa a Medi Ambient, anem camí d’aprovar un important Pla Local de Prevenció d’Incendis, en quant a Mobiliari Urbà hui mateix s’han restituït els tendals de la Glorieta sense que a l’Ajuntament li coste un sol euro, s’han ampliat també els mòduls del cementeri, s’ha aconseguit un èxit increïble en l’obertura del Museu Salvador Soria, el BIC de la Sala del Consell i la Casa Abargues dins de la regidoria de Documentació i Espais Culturals i en quant a la regidoria de Justícia el 90 % de les sentències són favorables i s’han arreglat problemes judicials importants.

El que ha passat recentment a l’Ajuntament d’Alacant ens ha de fer reflexionar a totes les forces d’esquerres a Benissa, si no volem que el PP, amb tot el que això significa d’endarreriment per al nostre poble i en el govern de la Generalitat, torne al govern. Treball i trellat, intel·ligència i fugir d’extrems i polèmiques estèrils, estabilitat i confiança, centrant-nos en el que realment és important, treballar en benefici del poble i de la ciutadania benissera, eixe ha de ser el nostre únic objectiu: millorar la vida de les benisseres i els benissers. Això és que el Compromís ha oferit i ha demanat sempre.

Amb Compromís, com hem fet sempre, no haurà sorpreses, tots els nostres vots seran per a que a Benissa és continue caminant per la senda del progrés que vam encetar una freda nit de desembre de 2016 i que lamentablement no és va poder encetar al 2015, i no va ser per l’extremada generositat i les ganes que vam posar les dones i els homes de la coalició valencianista. Compromís va intentar fins l’últim minut tancar un acord de govern molt semblant a l’actual i que haguera permès des de juny del 2015 un govern progressista a Benissa amb quatre anys per davant que ens haguera permès canviar de veritat i com cal el nostre poble. I és que eixe és el nostre tarannà, el del diàleg, el consens i l’esperit democràtic que ens permet sempre posar per davant els interessos de Benissa i dels benissers davant inclús, si cal, des del nostre mateix partit.
Per finalitzar, hui és compleixen 3 anys del govern del canvi en la Generalitat i en molts ajuntaments valencians, no és el cas del de Benissa que no comparteix aniversari, però igualment ens alegrem perquè va ser una data de molta felicitat compartida i celebracions. Finalment, després de molt de temps vam poder fer fora de la majoria de governs del país al PP, un partit esguitat per la corrupció i el saqueig dia si, dia també, i gràcies en bona mesura al treball de Compromís a nivell municipal, autonòmic i estatal.

Benisseres i benissers, el futur és vostre, nosaltres simplement volem acompanyar-vos i celebrar alegries junts durant molts anys més, com deia el nostre eslògan electoral: Amb Valentia !!!!

– Xavi Tro és regidor de Compromís a l’Ajuntament de Benissa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/