Inici » Notícies » Opinió

Suspens en transparència, per José Álvarez

24 d'abril de 2015 No hi ha comentaris
Suspés

Suspés

El Partit Popular de Benissa ha posat molta obstinació recentment a recordar a la ciutadania el seu compromís amb la transparència durant aquesta legislatura. Les dades, no obstant això, mostren una realitat completament diferent a la qual ens ven el partit del Govern en aquests mesos previs a les eleccions.

Si agafem com a referència l’Índex de Transparència dels Ajuntaments de l’ONG Transparència Internacional podem observar que l’ajuntament de Benissa suspèn en absolutament tots els àmbits analitzats per Reiniciem Benissa, obtenint només un 10 sobre 80: La informació que ofereix en la seua web sobre el propi ajuntament és deficient, i si parlem sobre informació econòmica o la relació dels ciutadans amb l’ajuntament més ens val allunyar-nos de la pàgina de l’Ajuntament i buscar la informació en un altre lloc.

L’ajuntament de Benissa no només suspén amb una nota deficient a nivell global, sinó que no hi ha un sol barem dels sis que mostra Transparència Internacional en el qual l’ajuntament de Benissa s’aprope tan sols a l’aprovat. L’Ajuntament de Benissa es troba en la prehistòria si el comparem amb altres ajuntaments d’Espanya i fins i tot de la resta del territori valencià. Sense anar més lluny, ni tan sols apareixen publicades les adreces d’e-mail dels regidors, ni la relació de llocs de treball i càrrecs de confiança de l’Ajuntament, una cosa que es troba dins de l’àmbit de la informació sobre la pròpia organització.

Per a trobar informació sobre despeses, ingressos o modificacions del pressupost és necessari buscar en fonts alienes a la corporació local, que en moltes ocasions estan desfasades i són d’anys anteriors. Aquestes dades, en un ajuntament que posa l’accent en la seua gestió i en com ha aconseguit acostar les institucions al ciutadà (què és, sinó, la transparència?) resulta no només una mentida sinó una burla i un insult a la intel·ligència dels Benissers, que veiem constantment com el partit que es troba actualment al govern ven uns èxits que no compleix, i que no té cap intenció de fer.

Si observem el rànquing de transparència dels ajuntaments, veiem que la majoria dels que tenen la puntuació màxima són de grans ciutats com Madrid o Barcelona. No obstant això, localitats amb una grandària no molt superior a Benissa (com és el cas d’Ermua, al País Basc) tenen una pàgina web transparent i completament accessible als ciutadans, on fins i tot es pot veure el sou que guanyen els regidors. No hi ha cap raó per la qual Benissa haja d’estar tan darrere d’altres localitats en matèria de transparència, una cosa que des de Reiniciem Benissa tenim clar.

L’objectiu de qualsevol ajuntament -independentment de la ideologia- sempre ha de ser una gestió propera a la ciutadania, i això és més fàcil aconseguir-ho amb fets que no amb mers discursos i ordenances realitzades en plena carrera electoral. Tristament, aquesta és una estratègia que el Partit Popular de Benissa utilitza cada vegada més sovint.

* Los dades a partir de les quals s’ha obtingut la puntuació es poden consultar al següent enllaç.

* José Álvarez és politòleg i ocupa la posició núm. 11 a la lista de Reiniciem Benissa a le pròximes eleccions municipals.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/