Inici » Notícies » Opinió

Ser opció de govern; per Fernando López Corsi

9 de juny de 2016 No hi ha comentaris
Fernando López Corsi

Fernando López Corsi

“Ser opció de govern requereix que molta gent que fins ara no ens ha votat ens done una oportunitat de fer i de ser. Aconseguir eixa oportunitat serà el nostre repte durant els pròxims anys”

Seria molt atrevit negar que l’arribada de Reiniciem Benissa va portar aire fresc a la política municipal. En només un any, i encara portant la “L” a la nostra esquena, poder traure endavant tantes propostes del nostre programa alegra enormement i ens fa sentir que el canvi ja va començar.

Açò constrasta amb la realitat d’anys enrere, quan un Ajuntament monocrom, de majories absolutes i pseudoabsolutes del PP, donava poc marge perquè altres visions més socials de la política tingueren cabuda al consistori.

Alguns podran pensar que l’èxit de la plataforma ciutadana està a plantejar la política des d’una perspectiva més transparent i propera al carrer. Però jo m’atreviria a dir que l’èxit, està a entendre que aquests trets no són una opció, sinó una obligació de la política del segle XXI.

En 2015, malgrat l’evident desgast i falta d’idees, el PP va mantindre els seus huit regidors en les eleccions municipals. Nosaltres, la segona força, en vam aconseguir tres. Açò va impossibilitar un canvi de govern en un marc que garantira estabilitat i progrés social per a Benissa. Mai vam voler un mateix gos amb diferent collaret.

La responsabilitat que va demostrar Reiniciem Benissa de no abalançar-se sobre les butaques, és obligatòria de tota una segona força política que està cridada a ser opció de govern en pròxims comicis. Els que no tenen res a perdre, o el cicle polític del qual està pròxim a acabar tenen altres prioritats, i són respectables, però que no confonguen.

Per açò, en aquest primer any de recorregut, el desafiament és seguir demostrant ser una opció sòlida i madura, capaç de portar endavant el pes d’un Ajuntament com el nostre. Davant tenim un govern amb un alcalde més preocupat en la Diputació que en l’Ajuntament, unes regidories que malgrat la seua bona voluntat estan clarament descoordinades i una evident divisió interna en el si del PP. I com a colofó, una preocupant manca de projecte de poble.

Nosaltres treballem duríssim en els òrgans, en la comunicació, en participació, seguim aprenent dia a dia i formant-nos. Així es construeix una alternativa.

Electoralment, no cal confondre objectius, ja que el desafiament no és tant créixer a costa d’altres partits de l’oposició, sinó sumant gent que en el passat va confiar en el PP, el cicle del qual sembla esgotar-se en el marc valencià i cada vegada més està quedant com una opció anacrònica i de passat. Aconseguir una oportunitat d’eixos votants és el camí per a aconseguir una nova majoria de canvi.

És clau fer que la gent recupere la il·lusió i la inclinació pel seu Ajuntament, i demostrar també al votant del PP que en la política municipal la ideologia no és un mur, i que la idea compartida és la d’aconseguir un Ajuntament més transparent, compromès i resolutiu amb els problemes dels veïns.

Ser opció de govern requereix que molta gent que fins ara no ens ha votat ens done una oportunitat de fer i de ser. Aconseguir eixa oportunitat serà el nostre repte durant els pròxims anys.

  • Fernando López Corsi és regidor de la plataforma ciutadana Reiniciem Benissa
Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/