Inici » Notícies » Opinió

Segur que tots els polítics som iguals?, per Xavi Tro

8 de maig de 2014 No hi ha comentaris
Xavi Tro

Xavi Tro

El passat dos de maig, en plenes festes de Benissa, l’alcaldessa d’Alacant, Sonia Castedo va dimitir del seu càrrec de diputada a les Corts Valencianes per estar imputada en un dels molts casos de corrupció que esguita a una bona quantitat de càrrecs públics del Partit Popular, càrrecs que van des d’alcaldes i regidors, a diputats provincials i de les Corts Valencianes. En aquest cas l’encara alcaldessa d’Alacant està plenament implicada en el conegut cas Brugal, en el que s’investiguen delictes de suborn, extorsió, blanqueig de capital, prevaricació i tràfic d’influències en l’adjudicació de contractes públics en concursos de gestió dels serveis de recollida de la neteja i el fem en diverses localitats governades per el Partit Popular, principalment en les comarques valencianes del sud, les comarques del Segura i del Vinalopó, però arribant també fins al nostre poble veí de Calp on també regidors encara en actiu vinculats al PP formen part d’aquesta trama que no te res a vore en altre famós cas de corrupció vinculat també al Partit Popular, el Gürtel, en el que esta implicat el diputat a les Corts Valencianes i membre del PP de Benissa, David Serra Cervera.

 

Com a nota aclaridora, el nom Brugal no ve d’una coneguda marca de la típica beguda dels pirates, el rom. Brugal és un acròstic que ve de “Basuras RUrales Gestión ALicante”. Com altres noms d’operacions policials a l’estat espanyol, el nom de l’operació “Brugal” guarda connexió als fets sobre els quals s’indaga i no a la típica beguda cubana que s’obté del destil·lat de la canya de sucre.

Doncs després de la dimissió de la ja exdiputada Sonia Castedo, dimissió molt estranya ja que si dimiteixes per estar implicat en un cas de corrupció, el que seria lògic i normal en el món de la política, i que en aquest país no passa mai, és fer-ho de tots els càrrecs públics que ostentes. Però que en aquest cas no ho ha fet del d’alcaldessa d’Alacant, li tocava el torn a l’alcalde de Benissa, Juan Bautista Rosselló, però ja ha anunciat que no acceptarà el càrrec perquè no li seria materialment possible. Personalment m’alegre d’aquesta decisió perquè amb el càrrec que ostenta a la Diputació d’Alacant ja està massa vegades absent de l’alcaldia de Benissa i descuida molt i massa sovint les seues obligacions com a alcalde, motiu pel que el nostre poble ha tingut i està pagant alguns errors importants en sentències perdudes i a l’hora d’ampliar un simple carrer. En tot cas, i ací és on volia arribar amb el meu escrit de hui, és a l’increïble nivell de corrupció i màfia que hi ha en les files del Partit Popular. Que tingues l’oportunitat de ser diputat a les Corts, anant el número 31 en la candidatura però perquè molts dels que anaven per davant de tu han hagut de dimitir per formar part de casos de corrupció no els fa caure la cara de vergonya? És que la gent del PP no te dignitat? I ja parle de càrrecs públics i militants, és que no els fa vergonya comprovar com els seus han robat a mans plenes els diners de tots els ciutadans? Pel que es veu, no.

Ja per acabar, només una xifra, Compromís, la coalició de la que forme part, present al Congrés dels Diputats, Corts Valencianes, Diputacions Provincials, amb una vintena d’alcaldies i vora 400 regidors en tot el País Valencià, alguns en el govern i altres en l’oposició, sense cap, ni un, zero imputats en les nostres files, el meu millor motiu d’orgull de pertànyer a un col·lectiu polític com aquest, que prompte també estarà present en el Parlament Europeu de la ma del nostre company Jordi Sebastià. Per això, quan sent allò de que tots els polítics són iguals sent una immensa sensació de tristor i d’injustícia, tot i que sol vindre de boca d’aquells que solen conformar-se amb els pitjors i que s’han sentit enganyats i traïts per les opcions polítiques tradicionals a les que solen donar suport de manera quasi incondicional, i que ara, si volen, tenen l’oportunitat de canviar. Vosaltres, la molta gent amb trellat que conec se que només voleu el millor, se que triareu una opció política amb les mans netes, que haberlas, haylas, perquè recordeu que no és la política la que fa a un candidat convertir-se en lladre, és el vot que se li dona a un lladre convertir-se en polític.

* Xavi Tro és el portaveu de la Coalició Compromís a l’Ajuntament de Benissa

 

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/