Inici » Notícies » Opinió

Pega-li una patada al sofà!; per Xavi Tro

7 d'abril de 2018 No hi ha comentaris

Xavi TroAl llarg d’estos mesos al davant de la regidoria d’Esports he pogut comprovar de primera mà el treball impagable i la dedicació total de les directives dels molts i diferents clubs esportius que tenim a Benissa, en els quals un grup d’aficionats a un determinat esport que forma la directiva d’eixe club, dediquen bona part del seu temps lliure, no a practicar-lo, sinó a fomentar-lo, per la qual cosa és de justícia agrair-los públicament eixa dedicació que tenen al món de l’esport de manera totalment voluntària i altruista.

A més, cada vegada hi ha més clubs esportius a Benissa, i cada vegada són més nombrosos i potents, el que permet augmentar la pràctica de determinats esports. A vegades, en algun esport no tenim club, i es competeix directament mitjançant les escoles esportives municipals, però el lloc del club el supleixen perfectament les mares i pares amb la seua col·laboració i ajuda. Per posar un exemple, el de les xiquetes de Gimnàstica Rítmica que omplin el Palau com poques voltes es veu, de gom a gom.

Tota esta gent, directives, esportistes, clubs i aficionats són una peça clau en la pràctica de l’esport a Benissa. Com també ho són altres instal·lacions esportives que tenim al nostre poble, el camp de Golf Ifac, el Club Nàutic Les Bassetes, el Club Hípic Benissa, el Club Esportiu Collao, el Club de Tenis Buenavista, el Club de Tenis Finca Pinada, el Pàdel Benissa, que també organitzen competicions dels seus esports.

Seria també totalment injust no agrair-li a totes i cada una de les persones que treballen en l’àrea esportiva municipal de Benissa, ja siga al Palau Sant Pere, la Piscina Municipal, el Camp de Futbol o el Trinquet, i a tots, coordinadors, entrenadors, monitors i monitores de les escoles esportives tot el que fan per l’esport i la salut al nostre poble. Som afortunats perquè comptem amb personal molt professional i de gran nivell en tota esta àrea municipal.

I, a més, a Benissa podem practicar molts i diversos esports, per la nostra climatologia privilegiada i les característiques del nostre terme municipal; els podem fer a l’aire lliure o a cobert, a la mar o per terra, de manera individual o en equip, dels que necessiten una pilota o un baló als que no necessiten res més que el propi cos, per a totes les edats, condicions físiques i gènere, amb més o menys exigència, des dels més comuns i populars als més minoritaris.

Practicar activitat física de manera habitual només te beneficis, disminueix l’estrés, l’ansietat i la depressió i millora la salut mental en general, és per tant, una ferramenta perfecta de promoció de la salut i prevenció i control de les malalties. I també, l’activitat física ens ajuda a sentir-nos millor, amb més energia, a relaxar-nos, a dormir millor i a tonificar els músculs, a prevenir i tractar l’excés de pes perquè regula les ganes de menjar i augmenta el número de calories que es gasten cada dia i, en el cas dels més menuts, a relacionar-se amb els altres i a créixer millor, més alegres i més sans.

En definitiva, fer activitat física és cuidar-se i estimar-se, perquè tot l’organisme ix beneficiat.

I aquest és el meu escrit de hui, fet per commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física que se celebra hui o el de la Salut que ho fa demà, he volgut per mitjà d’ell recordar a tall d’homenatge i d’agraïment a totes i tots aquells que fan possible amb el seu treball desinteressat que a Benissa es puguen practicar molts esports diferents i que, per tant, cada dia millorem en hàbits i estils de vida saludables, perquè recordem-ho sempre, l’esport és salut. A més, hem volgut marcar en roig el calendari d’estos dos dies a Benissa amb dos xarrades sobre esport i salut que farem este divendres 6 d’abril pel matí per als més majors i per la vesprada per a tots a càrrec de Noelia Leyda i Anabel Capó, dos professionals de la piscina municipal en este camp, i és per això que vos les recomane.

I ara, si estàs llegint el que he escrit, pega-li una patada al sofà, posa’t les espardenyes i ix a passejar, a córrer, agarra un baló, una pilota o la bici, o simplement vés i apunta’t a practicar l’esport que més t’agrade, a Benissa tens moltes opcions, fes esport i guanya en salut.

* Francesc Xavier Tro és regidor d’Esports de l’Ajuntament de Benissa

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/