Inici » Notícies » Opinió

Mereixes un govern al qual importes, que avantpose els interessos generals abans que els propis; per Xavi Tro

5 de març de 2019 No hi ha comentaris
Xavi Tro amb Mònica Oltra

Xavi Tro amb Mònica Oltra

Si ens fixem en el cartell electoral de Ximo Puig per a les passades eleccions, podem observar diverses coses; la primera, que li pega una patada a la nostra llengua amb diferents errades ortogràfiques com “mereixes un govern al que li importes”, quan correctament seria “mereixes un govern al qual/a qui li importes” o “anem arreglar-ho” per “ho arreglarem” de forma correcta. Quina llàstima, amb tan bon professorat que tenim ací que li haurien corregit el cartell amb molt de gust. En el seu nom propi, Ximo, res a dir, l’ha escrit correctament, i en segon lloc, crida l’atenció que amaga les sigles PSPV per les del PSOE, oblidant-se totalment de la federació socialista de la qual és secretari general.

Ximo Puig va ser investit president de la Generalitat gràcies al suport de Compromís i Podem, i no hauria d’oblidar que ho és amb els pitjors resultats electorals del PSPV en unes eleccions valencianes, amb només el 20,3% dels vots, concretament 505.186 i 23 diputats, quan per posar alguns exemples, el 2011 tenien el 27,5% i el 2007 el 34,49%, així fins a arribar al 51,41% de l’any 1983; per tant, és president per l’extremada generositat i el sentit del deure de Compromís, amb 19 diputats, el 18,19% i 452.654 vots, i Podem, amb 13 diputats, 279.596 vots i l’11,23%.

El govern del Botànic ha sigut molt beneficiós, en general, per a la societat valenciana, i no estàvem en una situació fàcil; veníem d’un govern del PP que havia robat i saquejat a mans plenes els nostres diners i el País Valencià era com un bancal erm, perdut, que hem hagut de tornar a treballar, llaurar, abonar, replantar, regar i que ara comença a donar fruits. Ha sigut un govern fort i estable, amb els 4 pressupostos aprovats que han ajudat a millorar les nostres vides. A més, és preciós comprovar que en el Consell s’han pres 5.746 decisions per unanimitat, i això és molt difícil, ho dic per experiència pròpia, i ara, sense cap lògica, la decisió més important ens la imposa el president de la Generalitat sense consultar-nos i amb l’oposició d’uns socis lleials, treballadors i imprescindibles com Compromís, i a esquena del poble valencià.

Així ha passat el president Ximo Puig de molt honorable a molt irresponsable, prioritzant electoralisme a govern estable, el del Botànic, com ja va fer la seua amiga Susana Díaz, cosa que la va portar al desastre electoral i a permetre l’entrada de l’extrema dreta al Parlament d’Andalusia, i és que fer coincidir les eleccions valencianes amb les de l’Estat al Congrés i al Senat, ens fa perdre visibilitat per un costat i dilueix la nostra campanya electoral, la de posar en l’agenda que bona part dels problemes que tenim els valencians vénen de Madrid, d’un infrafinançament estatal que ens obliga a pagar quan som una comunitat autònoma pobra, a rebre menys diners que la majoria de ciutadans d’altres comunitats, a no tindre connexió ferroviària amb València, a haver de pagar encara peatge en l’AP7, a menys qualitat en serveis bàsics com l’educació, serveis socials o sanitat, per falta de diners, que són nostres, que ixen d’ací però que se’n van i acaben rebent altres comunitats autònomes.

A més, de sanitat hem de parlar molt ací a la Marina Alta; el president Ximo Puig ha anunciat fins a 4 vegades en el debat de Política General que revertiria la sanitat de la Marina Alta, des de l’Hospital de Dénia fins a l’últim centre de salut de la comarca a la gestió pública, ho va dir en el 2016, ho va repetir en el 2018, també en el 2019, ho ha dit a València i ací, i acaba la seua legislatura abans del previst sense haver complit la seua paraula i la de la Conselleria de Sanitat, també en mans del PSOE valencià.

A més, s’estaven ultimant lleis molt importants, com la d’expresidents, que afectaven gent molt corrupta, com Camps i Zaplana, i també al mateix Puig quant als seus futurs beneficis i privilegis; i també la llei de coordinació de Diputacions Provincials, uns organismes ja passats de moda, poc útils i que cal anar pensant a tancar, i que ara, amb l’avanç electoral, difícilment podran aprovar-se. Tampoc aquest avanç suposa cap estalvi econòmic per a les arques públiques perquè continuem tenint dues cites electorals molt pròximes.

El president Ximo Puig ha estat totalment deslleial a qui deu servir, a les valencianes i als valencians, ha posat de nou els seus interessos propis i del seu partit, per davant dels del poble valencià. Quina llàstima i quina barra!

Tot i això, des de Benissa i des de qualsevol lloc del País Valencià la gent de Compromís eixirem a guanyar en tots els pobles i ciutats, a sumar i a omplir de somriures els carrers, i de vots les urnes per a fer Mònica Oltra, presidenta de la Generalitat i portar el màxim de diputats i senadors valencianistes al Congrés i al Senat, que porten la nostra veu i les nostres reivindicacions a Madrid. I això ho farem des de hui fins al pròxim 28 d’abril, un dia assenyalat a Benissa, i continuarem fent-ho fins al 26 de maig amb les eleccions locals i europees.

Recorda, mereixes un govern al qual li importes, que avantpose els interessos generals abans que els propis.

Xavi Tro és portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Benissa

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/