Inici » Notícies » Opinió

La Xilel·la ha vingut per a quedar-se; pel col·lectiu d’afectats per la xilel·la

3 d'abril de 2019 No hi ha comentaris
Bancal d'ametlers

Bancal d’ametlers

El passat dimecres 27 de març Conselleria va fer públic el 10é brot de la Xilel·la, en el qual s’amplien els pobles infectats de 31 a 50 i també els pobles afectats de 60 a 73 i que per primera vegada afecten la província de València, entre els quals estan Oliva i Vilallonga. En aquest nou brot han publicat 926 NOUS POSITIUS, el que és mes del doble de tots els positius dels 9 brots junts, així i tot, Conselleria segueix defensant que la Xilel·la està controlada, NO SENT CERT, ja que només cal vore tot el detallat anteriorment per a adonar-se que la Xilel·la està estesa per tot arreu i NO ES PODRÀ ERRADICAR-SE DE CAP MANERA, cosa que afirmen els Tècnics EXPERTS EN LA MATÈRIA.

En l’actualitat estan arrancant-se moltes espècies com són: L’AMETLER, L’ALBERCOQUER, LA PRUNERA i diverses aromàtiques com el ROMER, tots ells positius, però Conselleria ha decidit també arrancar CIRERS I FIGUERES sense cap positiu, perquè estan dins la mateixa varietat de la malaltia MT6, en la que també està L’OLIVERA que de moment no està sent arrancada, no sabem per quant de temps.

De continuar amb el PROTOCOL D’ERRADICACIÓ no quedarà res en els pobles infectats, ja que serà pitjor el remei que la malaltia. Conselleria és la QUE HA DE DEMANAR EL CANVI A PROTOCOL DE CONTENCIÓ, encara que ells diuen que no depèn d’ells, la qual cosa no és veritat.

En l’últim brot només a Benissa hi ha 105 positius que sumats als d’abans suposaran que es queden ARRASADES partides com LLEUS, PINOS, BENIMALLUNT, CANOR I MOLTES MÉS i en pobles com ALCALALÍ, TÀRBENA I XALÓ……. va a destruir-se tot el terme.

ESTÀ EN MÀ DE TOTS NOSALTRES PARAR AQUESTA BARBARITAT, QUE SUPOSARÀ UN DANY IRREPARABLE A TOTS ELS NIVELLS: PAISATGÍSTIC, TURÍSTIC, AMBIENTAL……

MENEGEM EL CUL I PAREM ENTRE TOTS AQUESTA BARBARITAT, PER NOSALTRES I PER LES GENERACIONS QUE VÉNEN DARRERE O TOT ES QUEDARÀ ASSOLAT.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/