Inici » Notícies » Opinió

La plantilla de l’Ajuntament de Benissa, per Vicent Ibañez

11 de juny de 2012 No hi ha comentaris
Placa de l'Ajuntament de Benissa (flickr de dmtgspain1)

Placa de l'Ajuntament de Benissa (flickr de dmtgspain1)

Aquests dies llegisc a Infobenissa la notícia d’una entrevista a Ràdio Litoral, a l’alcalde de Benissa, Juan Bautista Roselló, que s’explica sobre la tasca que s’ha encomanat a una empresa externa, per realitzar un estudi de reorganització de la plantilla municipal. El raonament de l’alcalde, és que es va a “comptar amb un assessorament extern, perquè les decisions que és prenguen no estiguen condicionades”.

Voldria aportar la meua opinió, basada en els 35 anys de treball a l’Ajuntament de Benissa, dels que vint vaig ser delegat de personal laboral, membre del comitè d’empresa i membre de les diferents taules de negociació.

A l’Ajuntament de Benissa s’han realitzat, fins al dia d’avui quatre estudis d’optimització i reorganització de seu personal. Als treballs i documents que componen la “Relació, Valoració i Organització de Llocs de Treball”, direm RPT.

– Alcaldia de Pepe Tent.

Encara que molt bàsic, és va realitzar un catàleg i una RPT, per la interventora M ª Fernanda Meras, lo qual és va acordar amb els sindicats. No va costar ni una pesseta de llavors.

– Alcaldia d’Isidor Mollá

És va contractar amb la Universitat d’Alacant, l’estudi d’organització, i la realització d’una RPT. Els responsables de l’estudi és van reunir amb els delegats de personal en diverses ocasions. En cada una d’elles se’ls va demanar que foren imparcials a l’estudi final.

D’aquell estudi, només és va presentar una explicació verbal de la RPT als representants dels treballadors pels seus autors (no es van deixar condicionar), del document de l’estudi mai es va saber. En les conclusions no van participar els representants sindicals i l’estudi mai va vorer la llum.

Desconec el cost final de l’estudi.

– Alcaldia de Juan Bautista Roselló.

Vist l’estat en què es trobava la situació laboral, pel govern local es va contractar amb l’empresa LEADER CONSULTORES, la realització de una RPT. L’empresa va presentar el seu document professional (RPT) al govern local. Però el document que es va traslladar als representants del personal, encara que estava signat per l’empresa, diferia molt sensiblement de les necessitats i valoracions que l’empresa havia realitzat. El govern local va retocar (va condicionar) el document i l ‘empresa és va avenir a signar-lo.

Desconec el cost final.

L’última relació i valoració de llocs de treball la va realitzar ALBA TECNOLOGYC, va suposar un retoc d’interès del govern local (condicionat), i realment sols va canviar alguna situació.

Desconec el cost final.

Deixant de banda l’opinió sobre l’experiència o no de l’empresa contractada, l’argument per justificar la contractació d’una empresa externa, no és, a la llum de les experiències anteriors, i segons el meu parer, garantia d’imparcialitat. Si qui paga és l’Ajuntament, és el govern local qui els condiciona.

Al llarg dels anys he comprovat que és una pràctica comuna desaprofitar la capacitat i qualificació dels propis tècnics, als quals en general se’ls incentiva poc amb aquestes decisions i actuacions que menysvaloren la seua professionalitat.

Estic segur que amb els tècnics i responsables de departaments de l’Ajuntament de Benissa, així com, amb regidors amb idees innovadores, no cal pagar cap assessoria externa, que a més del cost econòmic no va a tindre la qualitat de la que puguen elaborar aquells que coneixen les seues pròpies necessitats.

 

* Vicent Ibañez és antic treballador de l’Ajuntament de Benissa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/