Inici » Notícies » Opinió

La Candelera, per Günter Klasen

23 de juliol de 2012 No hi ha comentaris
El incendi a Benissa prop d'una caseta

El incendi a Benissa prop d’una caseta

Excm. Sr. alcalde:

Fa aproximadament 2 anys li vaig avisar per escrit que si s’introdueix al GPS “Carrer de la Candelera” a Pedramala s’arriba al carrer “La Berbena” i viceversa.

Fins hui dia res ha canviat.
Vosté hauria de ser conscient que d’aquest error poden dependre vides humanes.

Si en un cas d’emergència es crida a un metge, a una ambulància o als bombers cada minut compta per a salvar vides. Pot vosté seguir vivint tranquil sent conscient d’això?

Vosté, després d’haver sigut informat sobre aquestes circumstàncies, ha de saber que assumeix tota la responsabilitat del que puga ocórrer.

Durant l’últim gran incendi produït a Benissa/Calp, en què 38 hectàrees van ser destruïdes, els bombers haurien d’haver-se dirigit al “Carrer de la Candelera”, on es trobava el major focus del foc, però lamentablement no vaig poder indicar aquest carrer quan em vaig posar en contacte amb el número d’emergència 112, perquè els bombers s’haurien dirigit al carrer “La Berbena”, on al començament de l’incendi no existia cap perill.

Per tant vaig haver de dir-li als bombers que es dirigiren a la “Casa Simpàtica” que tothom a Pedramala coneix, no obstant això, es desconeixia al 112.

Vosté en la seua funció d’alcalde es va dirigir finalment al lloc on menys perill d’incendi existia i no al lloc on el perill era major. Allí ningú va ser evacuat, sinó que l’evacuació es va dur a terme en un lloc on el perill era menor.

A més, amb un vent molt més fort i bufant des d’una altra direcció, com va ocórrer dos dies més tard, la situació s’haguera agreujat prou. Vam tindre sort!

Què haguera ocorregut si un segon incendi s’haguera produït prop d’aquest lloc? Llavors només hauríem comptat amb 1 avió en comptes de 2 avions i en lloc de 2 helicòpters només un haguera estat a la nostra disposició, i només la meitat dels bombers que procedien de Benidorm i Dénia i no tenien el menor coneixement del lloc haurien estat disponibles. Sens dubte, el dany haguera sigut immens i hauríem perdut moltes cases.

En altres països europeus, cada poble compta amb un cos de bombers voluntaris, que es desplaça ràpidament al lloc de l’incendi i immediatament intenta sufocar-lo.

Si al nostre poble existira un cos de bombers semblant probablement no hauríem necessitat ni avions, ni helicòpters, ni bombers professionals.

Vam poder presenciar detalladament quant de temps van necessitar els bombers finalment per a sufocar el foc. Massa!

S’haurien de revisar la capacitat i l’eficiència de la protecció d’incendis de la Marina Alta per a poder així evitar grans desastres en el futur.

Per cert: encara estic esperant la resposta de al voltant de 15 cartes que li vaig dirigir via OAC i que l’Ajuntament hauria de contestar com a molt tard 3 mesos després de la seua recepció. Totes les cartes eren útils. Pot estar segur, que no les he escrit per plaer o per fer-li perdre el temps de forma innecessària.

Tot lamentablement en va! Aquest és un altre exemple per a il·lustrar que l’Ajuntament no compleix amb els seus deures cap als ciutadans, és a dir envers el poble sobirà.

Atentament,
Günter Klasen

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/