Inici » Notícies » Opinió

I ara a treballar units…; per Manolo Juan

22 de maig de 2017 No hi ha comentaris
Imatge del PSOE

Imatge del PSOE

Les primàries en les quals els militants socialistes hem triat a Pedro Sánchez com a secretari general han de ser el principi d’una nova etapa per al PSOE i per a l’esquerra en general. Un temps en què la il·lusió del canvi en la societat espanyola es reforce amb un Partit Socialista unit i crescut.

Els socialistes sempre hem jugat un paper hegemònic en l’esquerra. Fruit d’aqueix protagonisme, el PSOE ha portat a la pràctica tots els assoliments progressistes que ha anat aconseguint el nostre país. Si en la 2ª República es van aconseguir,entre molts altres, el vot per a les dones i la jornada de vuit hores, en la nostra actual democràcia amb els governs socialistes es va implantar l’educació i la sanitat universal i gratuïta i es van consolidar les llibertats.

Com a Partit profundament democràtic, en el qual resulta legítima la diversitat d’opinions, la història ens porta abundants exemples de diferències entre els dirigents. Els fundadors Pablo Iglesias i Jaime Vera van tenir grans diferències, igual que Largo Caballero, Besteiro i Prieto.

En els primers anys de la Transició, Luis Gómez Llorente va representar l’alternativa de l’esquerra socialista enfront de Felipe González. Però totes aqueixes diferències es van resoldre acatant la decisió de la majoria per a oferir un projecte de progrés, d’avanços socials i de llibertat enfront de les opcions conservadores.

En aquests moments és més important, si cap, el tenir un Partit Socialista fort i il·lusionant.

És veritat que en diverses ocasions se’ns ha volgut donar per morts i enterrats. Només cal recordar la cara que se’ls va quedar als dirigents del Partit Comunista després de les primeres elecciones democràtiques. Ells, que pensaven que eren la “única” esquerra, van haver d’acceptar que el poble no s’equivoca, i molts van acabar en les files socialistes. En el present no fa falta recordar l’interès que té el Partit Popular i els mitjans de comunicació que controla a fer creure que som ja història… No cal fer casos d’endevins i ocells de mal averany, nosaltres al nostre, a treballar, a governar per a la majoria i a millorar la vida del nostre poble. Però sense oblidar que si uns altres han crescut electoralment ha sigut pels nostres errors. Prenguem bona nota, corregim el que cal corregir, presumim amb orgull dels nostres assoliments i aconseguim que una alternativa progressista, autònoma, seriosa i responsable protagonitze una nova etapa.

En l’Agrupació Socialista de Benissa obrim les portes perquè l’ona de simpatia cap al Partit que, estem segurs, va a portar aquest procés de primàries, es materialitze en un augment del nombre de militants com a primer pas cap a la victòria en les pròximes eleccions.

Manolo Juan, portaveu del Grup Municipal Socialista de Benissa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/