Inici » Notícies » Opinió

Estaràs content, no?; per Manolo Juan

11 de Juny de 2018 No hi ha comentaris
Manolo Juan

Manolo Juan

Reflexions al voltant del nou govern de Pedro Sánchez.

Ho confesse, en els últims dies no he parat de rebre felicitacions i enhorabones. Les bones gents em pregunten si estic content. Manifestacions d’afecte que agraïsc dient “gràcies per la part que em toca”, amb un somriure d’orella a orella, en veure la il·lusió i la simpatia que ha generat la moció de censura i el consegüent nomenament del nou govern.

Amb el nou govern socialista de “ministres” presidit per Pedro Sánchez sembla que aquell cansament i desil·lusió per la política haguera sigut agranat en comprovar la ciutadania que sí que era possible acabar amb el govern d’un partit condemnat per corrupció i responsable de tantes retallades en sanitat, educació, llibertats i drets laborals.

Segons el meu parer s’obri un període difícil, però carregat d’esperança, que requerirà molt de tacte, treball i consens, però que sembla molt ben encaminat, amb un equip de dones i homes que col·loca al nostre país al capdavant d’Europa i del món per la categoria política i professional dels seus components i pel compliment del principi d’igualtat.

Des de Benissa, i com a portaveu del Grup Municipal Socialista i de l’equip de govern vull reivindicar, amb tota la modèstia del món, que les polítiques que ara anuncia el nou govern del PSOE de Sánchez Castejón són les que intentem portar a la pràctica en el nostre Ajuntament des de fa poc més d’un any.

Vull esmentar, per exemple, el salt qualitatiu que Benissa ( i tots els municipis progressistes de la C. Valenciana) ha aconseguit en el tema de la igualtat. Els Governs del Canvi que van sorgir a partir de 2015, amb la Generalitat de Ximo Puig al capdavant, i amb centenars de municipis amb alcalde socialista o progressista, estan desenvolupant polítiques socials recolzant i potenciant la sanitat pública, la gratuïtat i millora de l’educació, la millora dels serveis socials, la creació d’ocupació i un urbanisme, respectuós i sostenible, que beneficie a tots i no a una minoria.

El consens i la simpatia, reflectides en les enquestes d’opinió, que desperta el nou govern té el seu origen no solament en el rebuig a la corrupció de l’època del govern del Partit Popular, sinó també pel desig d’una nova política, il·lusionant, sense tanta crispació, amb major sensibilitat social i pensada per al benefici de la majoria.

Si, a més, des del Govern i el Parlament comencen els canvis necessaris perquè els Ajuntaments puguem eixir de la difícil situació a la qual ens han conduït la lleis del PP en temes pressupostaris i de personal, no cabrà dubte que l’1 de juny de 2018 serà una data a celebrar durant molt temps.

Enhorabona a totes i tots els socialistes i demòcrates! Queda molt treball per realitzar, però amb l’ajuda de la majoria Benissa, el País Valencià i Espanya aconseguiran els objectius de benestar i justícia social que ens hem marcat.

És a dir, vull contestar a tothom que sí… Estic molt content! Moltes gràcies!

Manolo Juan és portaveu del Grup Municipal Socialista i de l’Equip de Govern de Benissa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/