Inici » Notícies » Opinió

Espais trobats, per Vicente Bolufer

20 de febrer de 2006 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquest article aparegut al blog de Vicente Bolufer http://blogs.periodistadigital.com/marinaalta.php

“L’espai trobat”, és una mostra itinerant d’obres artístiques en espais oberts, pels diferents punts de la població de Benissa.

Se celebra de forma anual, i la seua durada comprén des del mes de juliol fins al mes de setembre.

Amb altres noms i característiques semblants al llarg de diferents poblacions a la Marina Alta se succeïxen aquestes exposicions d’índole cultural.

Ara els vaig a explicar el que la majoria de la gent pensa d’aquestes “obres d’art” o “intervencions”, que fan de les nostres poblacions museus d’art contemporani a l’aire lliure, segons els promotors d’aquestes formes d’expressions tan singulars:

Ens estan prenent el pèl, gastant-se uns diners que bé podrien destinar-se a altres menesters més necessaris, ja que cada obra rep de les nostres arques municipals una despesa altíssima pel seu muntatge, a banda dels premis, més les despeses de protocol per als actes polítics amb foto de premsa inclosa, perquè tot això juntet quede ben bonic cara a la ciutadania.

Ara bé, si cal justificar una despesa cultural, senyors polítics de la comarca, facen-ho!, la cultura, que no la incultura és absolutament necessària.

Per a un artista d’aquests… ja no és ni com cridar-les, un excrement darrere d’un cristall, un conjunt de rentadores posades de forma circular, penja-robes penjats en un carrer, i així una després d’una altra d’aquestes barbaritats, és art; clar que si això em produeix un rebuig, amb més motiu per a ells, és més art si cap, ja que és la finalitat d’aquestes…com es diguen, el que et generen sensacions bé siguen d’aprovació o desaprovació.

No negue que cadascú és lliure de percebre l’art en les formes i estils personals que li vinga en gana, el que no és de rebut és que haguem de pagar els ciutadans per aquestes creacions, amb les quals, gran majoria de ciutadans no estem d’acord.

Senyors polítics, prenguen bona nota, que tenim grans escultors, pintors i artistes en general a la nostra comarca, que bé podrien fer exposicions de tot tipus, i sobretot amb exquisidesa en tots els seus treballs.

Exemples, dos d’entre molts: Quico Torres, Antonio Marí, fantàstics en totes les seues obres artístiques.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/