Inici » Notícies » Opinió

Es necessari un camp de golf en tots els termes municipals?, per Frances Xavier Tro i Molines

14 de Novembre de 2017 No hi ha comentaris

Xavi TroEl President de la Diputació d’Alacant i alcalde de Calp, César Sánchez, va anunciar aquesta setmana en la Fira Mundial de Turisme (WTM) de Londres la construcció d’un camp de golf dins del xicotet terme municipal del nostre poble veí. La veritat, pensava que eixos projectes després del llarg patiment que han generat a bona part de la nostra societat i la crisi de la que encara estem eixint i patint gràcies a condemnar-nos a viure exclusivament de la rajola, el foradet i la piloteta de golf ja havien passat a millor vida, però sembla que per alguns “illuminati” encara continuen vigents.

No se si sabrà el senyor Sánchez que dos dels municipis veïns de Calp, Altea i Benissa, tenen ja dos magnífics camps de golf i que els turistes i qualsevol aficionat al golf de Calp poden perfectament anar a jugar allí. A més, permeteu-me que faja una miqueta de publicitat, el de Benissa, amb el nom del majestuós penyal d’Ifach, amb unes vistes privilegiades a la nostra mar i dissenyat per Javier Arana, un dels millors dissenyadors de camps de golf a nivell mundial, és ideal per a la pràctica d’aquest esport. A més, en total són 16 els camps de golf que tenim en la província d’Alacant i més de 30 en tot el territori valencià, motiu perquè fer-ne altre a Calp sembla més propi de política de campanar i de mirar-se el melic que pensar en clau de comarca i amb alçada de mires.

Tampoc no se ignorarà el senyor Sánchez que els principals especialistes en matèria econòmica ens diuen que el que cal és diversificar l’economia i evitar dependre únicament del monocultiu del turisme, al que cal cuidar sempre i millorar en els serveis que ja tenim, cert, però que el que realment ens cal és invertir més en innovació, formació, industria, creativitat, desenvolupament, innovació i tecnologia digital i buscar també mercat en altres activitats econòmiques fora del turisme i sobretot de la construcció. S’ha parat a pensar el President que el seu municipi, Calp, no té un Polígon Industrial on les i els joves del seu poble puguen treballar en altres oficis que no siguen els de barmans, kellys o caddies?

I no se si també sap el senyor Sánchez que la nostra comarca no va sobrada de recursos hídrics i que fins fa no res estàvem patint una forta sequera que de durar una miqueta més ens haguera deixat a molts pobles sense el més necessari dels elements per a la vida. No oblide que per a continuar tenint un turisme de qualitat cal que brolle una aigua abundant i de qualitat de les aixetes, sobretot és vital en els mesos de l’estiu en els que tripliquem l’ocupació en molts municipis costaners com els nostres, tampoc oblide que un camp de golf en un clima com el nostre on cada any plou menys i fa més calor, però sobretot els macrohotels que estan al seu voltant (encara que s’edifiquen de manera legal) gasten i gasten aigua que potser en algun moment necessitem per a beure i per a les nostres necessitats més bàsiques. Tampoc ens ho venga com un triomf ecològic President, no ho és, si vol triomfar en economia verda i sostenible ajude i treballe per reactivar l’agricultura a la marina alta i que el paisatge tradicional del moscatell i els bancals cultivats tornen a ser el que eren, allò del que s’han enamorat sempre els turistes que ens han visitat.

També se que l’alcalde de Calp no s’ha llegit les conclusions del Diagnòstic Territorial per l’Ocupació de la Marina Alta que vam avançar en una reunió recent del CREAMA en el seu propi poble, de fet en el mateix saló de plens que presideix, un vertader i necessari anàlisi DAFO de la comarca mai fet. I als fets en remet, perquè allí és deien entre altres coses que cal revertir l’escassa qualificació general del mercat laboral de la nostra comarca per evitar la fuga de cervells dels nostres joves o la necessitat de treballar en xarxa entre els municipis costaners, intermitjos i de l’interior de la marina alta que ens porte a un necessari reequilibri territorial i a la descentralització de serveis, i això està lluny del que ell està fent. Per a que és feu una idea, un exemple increïble, en tota la marina alta no hi ha formació professional en el sector nàutic, tot i que tenim en la nostra comarca 4 ports pesquers i 9 esportius amb 4.000 amarres, una clara mostra de que les coses no s’han fet bé.

Tampoc no se si recorda, o s’ha oblidat ja, que l’Ajuntament de Calp, sent vostè alcalde, no fa massa temps, va tirar al carrer a 71 dels seus treballadors i treballadores en un consistori com el seu unflat per aquella bambolla urbanistìca que gràcies a projectes com el que vostè torna a presentar va esclatar i va portar a molta gent a la ruïna econòmica i social, de fet moltes i molts encara estan pagant el preu d’haver nugat els gossos amb botifarres.

I després d’això vostè encara pensa en pilotes senyor Sánchez?

Francesc Xavier Tro i Molines és portaveu del grup municipal Compromís a l’Ajuntament de Benissa

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/