Inici » Notícies » Opinió

Els joves, també oblidats pels governs del Partit Popular; per Nàdia Tent

17 de maig de 2015 No hi ha comentaris
Nàdia Tent

Nàdia Tent

Tinc en les meus mans l’últim programa electoral del PP de Benissa, el del 2011, la meua primera cita amb les urnes i també la primera vegada que formava part de la candidatura de Compromís per Benissa, en aquell moment en el número catorze de la llista i ara en el número cinc. El fullege de nou i només trobe un punt que va dirigit única i exclusivament a nosaltres els joves, es aquest: Projecte de la Nau, espai per a la música i l’oci dels nostres joves. Per cert algú sap que s’ha fet d’aquest projecte? Algú de Nuevas Generaciones ens pot informar d’on l’han fet?

Doncs si, heu encertat, res de res, com res han fet tampoc el PP de Benissa per defensar el dret a la nostra educació pública, gratuïta i de qualitat en la que puguem formar-nos per a tindre un futur millor nosaltres els joves. Independentment dels diners que tinguen les nostres famílies. En pregunte si ells saben que els universitaris de Benissa ens costa la carrera en una Universitat Pública de València o a Alacant entre transport, estància i estudis una mitjà de 23.000 euros, quantitat que pujarà fins els 27.500 amb la nova reforma del 3+2 del pitjor Ministre d’Educació que hem tingut mai, José Ignacio Wert, empenya’t en que només pugen estudiar els fills dels més rics. “Afortunadament les eleccions estan apunt d’arribar i amb elles el canvi que necessitem, ja que és el nostre moment, l’hora dels joves que no ens podem quedar de braços creuats”, ha afirmat la membre de Joves PV – Compromís, Nàdia Tent.

Passe a explicar-vos les xifres de dalt que són una mitja eixida de calcular, viure en una capital com Alacant o València sent estudiant costa al mes uns 355 euros, 150 euros al mes de mitja per una modesta i xicoteta habitació, 80 euros al mes de transport a les ciutats (on està el tren Gandia – Dénia que tanta falta ens fa?), 25 euros al mes en transport públic per moure’t a la ciutat i altres 100 per a menjar, en total 355 i a l’any 3.905 euros. A més, posem que necessitem uns 240 crèdits a una mitjà de 25 euros per crèdit són 6.000 euros, més tasses de matricula, expedició del títol, burocràcia igual a 500 euros, més llibres i fotocopies a 300 euros per any, 1.200 euros. Total 7.000 euros més.

I si s’aplica la polèmica reforma del 3+2 (tres anys de carrera i dos de màster). El que significa estar un any més vivint a Alacant o a València passaríem dels 15.620 euros als 19.525 euros, a banda de que els cursos de màsters són més cars (costen una mitjà de 8.000 euros) ens puja ja la xifra a 27.525 euros.

“I que ha fet el govern de Juan Bautista Rosselló i el PP? El mateix que amb el projecte de La Nau, res de res, beques ridícules, amb el seu partit governant a Benissa, Dénia, Gandia, Alacant, València, a la Generalitat i al govern de Madrid continuem amb unes connexions amb Alacant i València pròpies del tercer món, i mirar cap a altre costat, com fa el PP de Benissa amb les reformes educatives del Ministre Wert que no fan més que portar més desigualtat entre els joves benissers als que lamentablement aquesta crisi i la falta d’oportunitats de treball ens ha caigut damunt, no en va la xifra de desempleats en la nostra franja d’edat és escandalosa i no para de pujar, per això crearem el Consell Municipal de la Joventut on podrem tots junts buscar solucions a tots aquestos temes que ens afecten directament, perquè volem viure el nostre present i en el nostre futur a Benissa”, ha declarat, la número cinc de la candidatura de Compromís per Benissa.

* Nàdia Tent és la número 5 a la llista de Compromís per Benissa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/