Inici » Notícies » Opinió

Donar veu als que no tenen veu; per Xavi Tro

15 d'abril de 2019 No hi ha comentaris
Ajuntament de Benissa

Ajuntament de Benissa

Com ja sabeu l’any 2019 és any electoral, el pròxim 28 d’abril, el dia de la Puríssima Xiqueta, les benisseres i els benissers estem cridats a les urnes per triar els nostres representants a les Corts Valencianes, al Congrés i al Senat, evidentment vos demane el vot a l’única força valencianista present en aquestos tres parlaments, Compromís.

A més, a Benissa estem de ple immersos en la pròxima campanya electoral i en la pròxima cita amb les urnes, en aquest cas per triar els representants municipals, i per tant a la Diputació d’Alacant, i al Parlament Europeu, en les eleccions del pròxim 26 de maig i ja haurà temps per a que vos demane el vot també per a la nostra candidatura municipal i per a Europa.

Enguany, preparant amb la resta de companyes i companys la candidatura municipal de Compromís hem patit una situació molt injusta i molt desagradable que vull contar perquè cal que és conega i sobretot perquè cal treballar per a que no és torne a repetir. El cas al que en referisc és el de Meriem, una jove benissera de 24 anys que viu a Benissa des de l’any 2003. Meriem va nàixer a Oued Zem (Marroc), però junt amb els seus pares va vindre al nostre poble a començar una nova vida, va estudiar primer al col·legi Manuel Bru, després a l’IES Josep Iborra i posteriorment a la Universitat d’Alacant, a dia de hui ja és mestra de primària, especialitzada en Psicologia Terapèutica, amb un màster com a orientadora. Però lamentablement, després de tants anys ací, Meriem no pot figurar en la candidatura municipal de Compromís Benissa i el que és pitjor de tot, ni ella, ni tampoc els seus pares poden triar a les benisseres i els benissers que van a governar el nostre municipi, el seu poble, un dèficit democràtic que cal canviar a la major brevetat possible.

Personalment en dol molt que una jove benissera com ella, molt preparada acadèmicament, amb gran interès per millorar el nostre poble i enriquir la nostra societat no puga participar del que deuria de ser una festa, la de la democràcia, a la que evidentment no s’ha convidat a tota la ciutadania, per això, jo mateix, continue amb un compromís ferm per fer-ho en el seu nom i el de tantes i tants més i per a continuar donant veu als que no la tenen, en aquest cas, un important col·lectiu de gent que fa anys i per moltes i diferents raons va decidir vindre a viure a Benissa procedent dels cinc continents i que està privat dels seus drets elementals i més bàsics, en aquest el del sufragi, el dret polític i constitucional que tenim, ara ja sabem que no tota la ciutadania, a votar i escollir directament o de manera indirecta, els nostres càrrecs públics, ja siga de manera activa o passiva. Així i tot, moltes gràcies pel teu compromís Meriem i per el de tantes i tants benissers i benisseres que lamentablement és queden fora de nou en aquest any electoral del 2019.

Afortunadament, encara que a vegades massa lentament, la societat avança i estic segur que podré votar-te en les pròximes eleccions municipals.

Francesc Xavier Tro és portaveu del grup municipal Compromís Benissa

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/