Inici » Notícies » Opinió

D’esmorzars, farteres, colesterol i converses intranscendents; per Xavi Tro

16 de febrer de 2015 No hi ha comentaris

El Partit Popular ha mantingut aquest matí a Benissa un esmorzar, segons ha informat la web del PPCV, amb militants del PP de la comarca de la Marina Alta.

L’acte, que ha comptat amb la presència de la consellera d’Educació, Cultura i Esport, MªJosé Català, ha tingut lloc a les 10.30h al restaurant Ca Emilio.

gambes

gambes

El passat cap de setmana el Partit Popular va organitzar a Benissa un esmorzar amb militants del PP del nostre municipi i de tota la comarca que va comptar amb la presència de la Consellera d’Educació,
Cultura i Esport, MªJosé Català, evidentment no conec el contingut del que es va dir ni parlar en aquell esmorzar però em centraré en un assumpte econòmic que com vostès podran comprovar si acaben de llegir aquest text te moltíssima importància per a les butxaques dels ciutadans de Benissa. Un assumpte que li afecta directament a la Consellera d’Educació, per tant és ella qui el pot solucionar, i que a més s’ubicava a escassos cent metres d’on es va fer dit esmorzar. Però tot i que com ja dic no conec el que allí es va parlar, també estic totalment segur que en cap moment se li va fer menció a la Consellera de dit assumpte, i és que el nostre alcalde JuanBautista Rosselló no te la valentia d’avantposar els interessos del nostre poble, Benissa,abans dels del seu partit, el PP, i en cap cas voldria incomodar a la Consellera amb una pregunta que tampoc ella anava a contestar, i mira que el moment era immillorable, davant d’una taula en bon menjar diuen que és on s’arreglen els problemes, i de cap manera es podia ni es devia desaprofitar el moment ni l’assumpte, poder recuperar quasi 800.000 euros que ja hem pagat els benissers ho justifica tot i més, però una vegada més la covardia li va guanyarla partida a la valentia, la por va resultar clarament vencedora amb el seu duel amb la gallardia. Difícilment tindrem una oportunitat millor d’ací a maig.

Per la nostra part, des de Compromís hem fet tot el que toca en aquest assumpte, hem preguntat sobre el tema en el ple de Benissa i en les Corts, de manera oral i escrita, li ho hem recordat i exigit en moltes ocasions al senyor alcalde, l’última vegada en el ple dels Pressupostos Municipals per al 2015 que vam fer el passat mes de desembre, li hem donat tot el nostre recolzament per fer el que calguera per cobrar eixos diners, demanant-li’ls a la Conselleria per les bones, o si cal, per via judicial, li hem demanat a l’alcalde que preparara una reunió conjunta amb tots els portaveus dels grups municipals amb representació l’Ajuntament amb la Conselleria d’Educació, Maria José Català, per pressionar-la amb el pagament d’esta sentència i que d’esta manera poguérem recuperar eixa gran quantitat de diners que ja han eixit de les butxaques de les benisseres i els benissers. Però malauradament, res de res.

I és que aquest assumpte, tot i que la quantitat és molt important, estem parlant de 773.771 euros que ja hem pagat des de les arques de l’Ajuntament de Benissa tot i que no anem sobrats de diners, sembla que no li lleva el dormir al nostre alcalde ni a l’equip de govern, perquè es difícil d’explicar com tot i que en el ple ordinari d’octubre del 2013, ja li vaig preguntar dita qüestió referent a l’IES Josep Iborra, concretament a la seua construcció, irelativa a la sentència del TSJCV (Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana)que va condemnar a pagar a l’Ajuntament de Benissa dita quantitat a l’UTE que el va construir, i en resposta a dita pregunta, Juan Baustista Rosselló va respondre que ja tenia intenció de presentar un contenciós contra la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, (estem parlant, es important assenyalar-ho, del mes d’octubre del 2013), doncs bé, puc afirmar que més de desset mesos després, des del govern de l’Ajuntament de Benissa no s’ha fet absolutament res per recuperar eixos diners. Ho repetisc i ho afirme, res. Sembla que tot i que els dos governs estan gestionats pel mateix partit parlen en freqüències distintes i alguns dormen molt bé per les nits.

Es evident que l’intenció de Juan Baustita Rosselló i el seu equip en aquest assumpte, com entants altres, es deixar que passe el temps, que es perda en la memòria, sabedor també que elgovern de la Generalitat Valenciana, també del PP, així com el govern de Mariano Rajoy, viuen d’esquenes a les necessitats del nostre poble i són coneixedors que estan vivint elsúltims dies en els seus governs, incapaços de combatre i fer front a la pitjor crisi a la que enshem enfrontat mai i que ells mateix, conjuntament amb les polítiques que han portat endavant, han generat. En canvi, si les dones i els homes que formem Compromís estem en els pròxims governs de Benissa i de la Generalitat, el diàleg entre institucions serà constant i fluït, sempre treballant per buscar solucions, també en aquest cas concret a la sentència de l’IES Josep Iborra. Afortunadament, serem els governs de Compromís en molts municipis valencians i encapçalats per la nostra candidata a presidir la Generalitat, Mònica Oltra, els querepresentem el canvi il·lusionant, el canvi a millor, un canvi tranquil que ha de comptar ambtots. Un canvi que aportarà l’il·lusió, transparència, estalvi, treball i solucions que li calen alsajuntaments i a les Corts Valencianes.

* Xavi Tro és candidat de Compromís a l’alcaldia de l’Ajuntament de Benissa

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/