Inici » Notícies » Opinió

Dedicat a tots aquells que encara volem el tren, per Xavi Tro

31 de gener de 2015 No hi ha comentaris
Els membres de Compromís a l'Estació de tren de Benissa

Els membres de Compromís a l’Estació de tren de Benissa

Demà 30 de gener es compliran 5 anys de la històrica manifestació que va ajuntar a Dénia més de 10.000 persones demanant que la nostra comarca deixara de patir l’aïllament ferroviari que ens condemna a viure d’esquenes a les comarques costaneres veïnes, d’una important ciutat valenciana com Gandia i de la nostra capital, la ciutat de València, un fet que després de 40 anys sense tren continua a dia de hui. Aquella manifestació en la que la gent de la marina alta vam cridar ben alt i ben fort VOLEM EL TREN !!!! va eixir d’una moció presentada per la meua formació en el ple ordinari de l’Ajuntament de Benissa de novembre del 2009 i que aprovada per unanimitat considerava la línia fèrria Gandia – Dénia com un element essencial i molt valuós per assegurar el futur desenvolupament dels municipis de la nostra comarca, la dinamització de l’economia i el nostre més important model productiu a dia de hui, el turisme.

Són tantes les coses que podríem fer amb aquesta línia en funcionament que caldria fer un llistat interminable, però podem resumir-les en un estalvi important de temps i diners, energètic i ecològic, de qualitat mediambiental, de seguretat vial, etc. Si parlem d’educació i joventut, per als nostres estudiants de les universitats, si parlem de sanitat, per anar al nou hospital de La Fe quan tinguem problemes de salut i vulguem fugir de Marina Salut, si parlem de possibilitats de llocs de treball l’oferta s’amplia molt, si parlem d’oci, opcions com anar teatre, al basquet o al futbol els caps de setmana o simplement per passar un dia en família i amics per la nostra capital o boniques ciutats com Gandia, Sueca o Cullera, agafar l’AVE o algun avió quan viatgem, i tantes i tantes coses més. I el mateix al revés, algú pot imaginar els turistes que ens visitarien a diari durant tot l’any? Molts diners estem perdent any darrere any? I la vida que li donaria a Benissa estar connectada amb els municipis de la safor, les riberes, l’horta i València? Han pensat els alcaldes de la marina alta que estan hui a Madrid en FITUR denunciar eixe fet conjuntament aprofitant la repercussió mediàtica que aquest fet tindria? Segurament seria la millor defensa del turisme de qualitat que tots desitgem per als nostres municipis.

D’aquella moció que en pocs dies va anar escampant-se per la resta de municipis de la comarca es va configurar la històrica manifestació que convocada per la xarxa d’alcaldes aquell 30 de gener del 2010 va ajuntar a Dénia 10.000 goles que ens vam deixar la veu exigint que la nostra comarca deixara de patir aquest aïllament ferroviari únic en qualsevol territori de característiques semblants amb vora 190.000 habitants en tota la Unió Europea, però sembla que no vam cridar ben fort perquè cinc anys després continuen sense fer-nos cas.

Recorde que uns mesos abans, concretament en l’estiu del 2009, acabaven de signar, Francisco Camps com a President de la Generalitat Valenciana i José Blanco, com a Ministre de Foment, una sèrie d’acords en matèria de comunicacions ferroviàries i, entre d’altres, la construcció del tram ferroviari Gandia – Dénia, de nou un paper mullat més al que fer referència, de nou altre engany.

Especialment activa, bel·ligerant i molt interessada en aquest tema es mostrava en aquells moments també l’alcaldessa de Dénia, Ana Kringe, com no podia ser d’altra manera, Dénia havia d’encapçalar una reivindicació com aquella que impedeix que la nostra comarca no estiga connectada per mig del mitjà més ecològic, segur, barat, ràpid i modern, el tren. Una connexió de menys de 40 km de via, un aïllament que començava l’any 1974 i que durant els últims 20 anys ha estat ple de continus anuncis, amb les seues corresponents mentides i enganys, amb les corresponents frustracions, fetes tant per part de representants del govern espanyol com de la Generalitat Valenciana, indistintament governats pel PP o pel PSOE, amb continus anuncis de començament d’execució de les obres i que han marginat sistemàticament una comarca com la nostra.

Per això m’agradaria que aquest 30 de gener els alcaldes i alcaldesses de la marina alta dels dos partits que ens han privat del tren Gandia – Dénia, la de Dénia, el de Xàbia, el de Calp, el de Teulada, el de Pego, el de Benissa, el d’Ondara, etc., tots ells del PP i del PSOE, que dinaran i soparan esta nit junts, passant uns dies a cos de rei per Madrid aprofitant FITUR, on per cert es pot anar en AVE, foren capaços d’admetre allò que a dia de hui ja sabem tots, els seus partits no volen el NOSTRE tren i ells callen covardament ací i a Madrid, per la nostra banda, nosaltres, des de Compromís, continuarem denunciant aquest aïllament als que ens tenen sotmesos ací, a València, a Madrid i a Brussel·les, sempre amb el suport dels nostres diputats, un dia o altre, més prompte que tard, ens hauran de fer cas.

*Article d’opinió de Xavi Tro, candidat de Compromís a l’alcaldia de l’Ajuntament de Benissa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/