Inici » Notícies » Opinió

Carta oberta al batle de Benissa, per Günter Klasen, veí de Pedramala

4 de maig de 2011 No hi ha comentaris
Carta (foto del flickr de Pink Sherbet Photography)

Carta (foto del flickr de Pink Sherbet Photography)

Benvolgut Batle:

Moltes gràcies i la meua felicitació pel seu discurs davant els Veïns de Benissa el dia 14 d’abril del 2011.

Després de reflexionar sobre el que ha dit vosté, per exemple que per a vostés (el PP), la transparència, l’austeritat i el conservadorisme són primordials, hem de constatar el següent:

Inversions a la costa

Ha esmentat vosté que després d’haver acabat amb totes les inversions al centre urbà de Benissa com són les escoles, la piscina, les instal·lacions esportives, etc., ara tots els diners s’invertiran per a les necessitats de la costa.

En comptes de disculpar-se per haver discriminat la costa durant la tot el seu mandat té vosté la gosadia de vanar-se amb les inversions per a la costa en el futur.

Tots els anys passats ens ha promés invertir més a la costa, però mai ha complert la seua paraula. Ara ens promet una altra vegada el que hauria d’haver fet vosté molts anys abans. Per què ara? Per què no abans? No ens hem queixat des de fa molts anys? Pensa vosté veritablement que un sol ciutadà de la costa, independentment de la seua nacionalitat, té tan sols una mica de confiança en el que ens ha promés?

La veritat és que ens trobem ací com al tercer món. Passejar-se a la costa és molt perillós ja que no hi ha voreres ni il·luminació. El sistema de transport públic segueix sempre inexistent. Els carrers estan en mal estat. El contenidor més proper es troba per exemple a una distància de 2 quilòmetres de casa i només es pot arribar fins allí amb cotxe. Per afegiment paguem pel fem 150 €/any, mentre que al centre urbà paguen 105 € i ells han de caminar només 20 m fins al contenidor.

Aquest tractament dels habitants de la costa constitueix una pura discriminació i a més és tant més detestable perquè paguen més impostos que els altres. Ara ens promet vosté canviar aquesta desigualtat. I això en el moment de les caixes buides i amb un pressupost condicionat per despeses de personal completament inacceptables que són de les més altes a la Marina Alta.

Urbanitzacions

Ens ha dit vosté, igual que en tots els anys enrere, que per acabar les noves urbanitzacions -que no fan falta- cal canviar el PGOU. Això ho ha dit mil vegades per tranquil·litzar les persones afectades. Ara per a algunes urbanitzacions ja és massa tard: A Carrions ja hi ha un pla parcial, a Pedramala 2 el tindrem en pocs mesos. El seu paradís, Benissa, es transforma amb les urbanitzacions com Racó de Galeno, Carrions i Pedramala 2 en una visió lamentable. Qui pensa vosté que viurà en aquestes urbanitzacions? Extraterrestres?

Alguns joves de Benissa se’n van a l’estranger per a buscar treball. Els estrangers se’n van per a no tornar i la demografia dels espanyols és la més baixa de tota Europa. La gran majoria dels europeus del nord saben que al País Valencià la llei de la propietat i els drets humans no són respectats. En els propers 20 anys no van a vendre’s les immenses existències de milers i milers de cases i apartaments construïts; però vostès continuen tenint una bena davant dels ulls recolzant, sense escrúpols, l’execució dels PAI.

Vosté mateix ha esmentat que a Benissa hi ha més de 2000 cases sense habitar. A més hi ha centenars de cases d’estrangers a la venda amb poca esperança de poder vendre-les. Els joves de Benissa busquen treball fora de Benissa o a l’estranger. No poden permetre’s el luxe d’un apartament o d’una casa. Però vosté no deixa de recolzar els urbanitzadors.

Vosté ha esmentat també que la gent està d’acord amb la reparcel·lació de Carrions. En realitat són molt pocs els afectats que estan contents amb aquest programa. Només els pocs que s’imaginen guanyar molts diners amb l’execució del PAI com també l’Ajuntament; però per a la gran majoria dels afectats aquest pla és un veritable malson. Na saben com pagar els costos immensos d’urbanització, (uns 50 €/m2), perden els seus terrenys sense compensació, la qual cosa seria impensable a la resta d’Europa, no disposen d’aquests diners, han d’abandonar el seu domicili sense tindre’n un altre, provocant aquesta situació infinitat de trastorns físics en els afectats que han de rebre tractament psicològic. A més, la majoria és gent molt major que no pot o no sap defensar-se i vosté s’aprofita d’aquesta situació sense cap pudor.

És l’altra cara de la moneda que vosté refusa constantment prendre en compte, ja que vosté representa únicament els interessos dels urbanitzadors. Per què no ens presenta vosté, per a tindre els nostres vots, un pla de canvi del PGOU fins una setmana abans del 22 de Maig? Què li impedeix fer-ho? Tenien molts anys per preparar-ho. Per què precisament en aquest moment parla vosté d’una rectificació del PGOU? Podia haver-ho canviat durant tots els anys passats. Per exemple l’any 2008, quan ja es podia veure clarament que l’urbanisme no tenia futur, vosté ha lluitat amb obstinació contra tota l’oposició per a recolzar el PAI de Pedramala 2 de Construcciones Benimarco i de Carrions. Només a causa del seu vot personal (vot de qualitat), que compta doble, el PAI de les 2 partides ha pogut ser aprovat. S’enrecorda vosté de la gran manifestació de la gent de la costa davant i dins de l’ajuntament per a evitar aquest error fatal? Per a mi, com per a tots els Veïns de Benissa, aquells moments seran per sempre inoblidables.

Aigua per a les noves urbanitzacions planificades

Vosté sap molt bé que la CHX exigeix un informe previ per cada un dels PAI aprovats. Aquests informes no existeixen, ni han estat demanats com exigeix la llei. Els dictàmens emesos de l’ajuntament no tenen cap valor. Deuria vosté informar ja des de fa molts mesos als promotors d’aquesta circumstància abans que intenten des de fa molt de temps vendre parcel·les, sobretot a estrangers. Possiblement ja hagen venut algunes sense que els compradors sàpiguen que la CHX no permet construir en aquesta zona i sense saber que hi ha un procés contra el PAI de Construcciones Benimarco davant el TSV que no està decidit fins ara.

Si a causa de la CHX no es pot construir; els promotors poden posar-li una demanda a vosté per danys i perjudicis. Els ciutadans de Benissa no han de pagar aquestes indemnitzacions mitjançant els seus impostos. Això hauria d’estar clar per a vosté.

Valencià

Perquè tan sols hui i no abans ens diu vosté que cal canviar el sistema escolar de la llengua “Valencià”? Amb la seua majoria absoluta era molt fàcil evitar aquesta evolució des de l’inici. És únicament per aquesta raó que vosté té la culpa que els joves de Benissa dominen una llengua estrangera menys que tots els joves d’altres pobles i països. I això en el temps de la globalització!. En la recerca de treball aquests joves tenen menys oportunitats i són menys competitius que altres. No és veritat?

Electricitat

La tensió de l’electricitat de Benissa oscil·la des de sempre, la qual cosa impedeix que qualsevol indústria d’alta tecnologia puga establir una sucursal a Benissa. Una bona qualitat de l’electricitat és indispensable per a aquesta indústria. Això impedeix també la creació de nous llocs de treball, treballs del futur. A més, tots els aparells elèctrics de totes les famílies de Benissa tenen a causa d’aquesta situació menys durada de la normal. El dany causat per aquest motiu és immens i econòmicament molt dur per a la gran majoria dels benissers.

Per què el PP no protesta contínuament davant IBERDROLA, juntament amb els altres pobles de la Marina Alta i les grans asseguradores, contra aquesta situació insuportable?

Discriminació i amenaces

Ens ha dit vosté el 14 d’Abril que a les ciutats governades pel PP les inversions són molt més altes que als pobles governats per altres partits i això des de fa molt de temps. I això serà el mateix en el futur! La interpretació de la seua declaració és la següent:

Per haver votat un altre partit, una opció totalment normal i legal en una democràcia, els habitants havien estat castigats amb menys inversions que els altres. Havien de renunciar a moltes inversions necessàries per al desenvolupament dels seus pobles. Això és discriminació pura i al mateix temps una amenaça poc camuflada per al futur.

Per fer ús del dret de votar per un partit de la teua elecció se’t castiga concedint-te menys fons! Això és simplement inimaginable en un país que es diu democràtic!

Tinc molta curiositat per saber si els ciutadans amb sentit de la responsabilitat van a atorgar-li una altra vegada la seua confiança malgrat tots els errors fatals que ha comès durant el seu mandat a Benissa.

Amb molt d’interés llegiré la seua resposta (Vosté sap que normalment no rep respostes de la seua part), li desitje un bon dia.

Atentament

Günter Klaasen, veí de Pedramala

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/