Inici » Notícies » Opinió

Benissa i els pressupostos de l’Estat; per Manolo Juan

24 de maig de 2018 No hi ha comentaris
Manolo Juan

Manolo Juan

Ni dotació suficient per a la variant ni gratuïtat de l’autopista.

Una vegada més, i ja van tantes que hem perdut el compte, Benissa i la Marina Alta són castigades en els pressupostos generals de l’Estat ( PGE) que acaba d’aprovar el govern del PP. Fa setmanes, en estudiar l’esborrany , es va criticar la infrafinanciació que patim els valencians i especialment la província d’Alacant, amb unes inversions per càpita que ens situen molt per sota de la mitjana,concretament els tercers per la cua. Ara amb l’aprovació dels pressupostos i la consegüent acceptació o rebuig de les esmenes dels diferents grups podem analitzar que situació quedem els habitants de Benissa.

El primer que crida l’atenció és que la majoria formada per Partit Popular i Ciutadans ha rebutjat les esmenes del grup parlamentari socialista sobre la partida dedicada en 2018 a la variant. Es proposava destinar 15,6 milions en comptes dels 3 aprovats, amb el que és de témer que no puguen concloure’s les obres en la data prevista. També va ser rebutjada l’esmena per a incloure en la llei que l’AP-7 anara gratuïta en acabar l’actual concessió el 31 de desembre de 2019 i la que incloïa 3 milions d’euros perquè el govern assumira les bonificacions que permetera ja la liberalització del tram Ondara-Oliva.

Per no parlar del tren de la costa i de d’altres reivindicacions que de nou cauen en l’oblit. La casualitat ha fet que l’aprovació dels pressupostos coincidisca amb el tercer aniversari de les eleccions del 24 de maig de 2015 que ens va donar als socialistes l’oportunitat de liderar el canvi polític en la majoria d’ajuntaments i en la Generalitat. Amb treball, honradesa i bona gestió hem aconseguit esborrar aquella imatge d’una Comunitat Valenciana model de corrupció i balafiament.

Avui escrivia Francina Armengol, presidenta de Balears, que «Espanya no es mereix ser governada per un partit condemnat per corrupció», en referència a la sentència del cas Gürtel en la qual el PP ha sigut condemnat. Som molts els que pensem que ja és hora que el canvi arribe també al govern d’Espanya. Així siga.

  • Manolo Juan és portaveu del Grup Municipal Socialista de Benissa i Secretari de Cultura de l’Executiva Comarcal del PSPV-PSOE de la Marina Alta.
Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/